Select Page
Letošnja podelitev odeta v diamante in zlato

Dijaki zaključnih letnikov ste danes še zadnjič prestopili šolski prag in prišli po zaslužena spričevala. Zelo ponosni  smo na vas. Odlično ste se odrezali! Še posebej smo veseli, da imamo letos prvič tudi diamantnega maturanta, pa ne samo enega, kar dve diamantni maturantki in eno zlato maturantko. Vse možne točke na poklicni maturi sta si prislužili Lucija Klemen in Lana Stariha, eno točko manj pa Paris Kočevar.

Ravnateljica, Aljaša Urbanija, ki je junija zaključila svoj mandat, je še zadnjič nagovorila generacijo maturantov:

»Današnji dan je za vas pomemben dan, dan, ki ste ga pričakovali z veseljem, pa tudi z malce strahu, bojazni in nestrpnosti. Vendar pa je to le en dan v nizu dni vašega odraščanja, vaše mladosti. Zazrti ste v prihodnost… «Pravijo, da je najpomembnejši trenutek sedanjosti, kajti v preteklost se ne moremo vrniti, prihodnost pa je oddaljena le za trenutek sedanjosti in se je prav tako ne moremo dotakniti. Vendar je današnji dan najpomembnejši, če želimo vplivati na jutri.«

Sprašujete se – kdo sem in kakšen človek želim postati? Kako lahko izkoristim svoja močna področja? V kakšnem svetu želim živeti? Katere vrednote so zame pomembne? To so težka vprašanja, odgovoriti nanje ni enostavno. Zahtevajo veliko razmisleka, uresničevanja ciljev, trdega dela, iskanja pravih poti.

Drage maturantke, dragi maturantje,  v življenju skušajte krmariti z odprtimi jadri razuma in hkrati dovoliti vetru srca, da usmerja vašo barko.«

Podelitev  je zaključila aktualna ravnateljica, mag. Maruša Kolar, ki je dijakom povedala da imajo pravzaprav veliko srečo, saj sta jim ob uspehu čestitali kar dve ravnateljici, kar se sicer zgodi sila redko. Prav tako je vsem dijakom zaželela lepe in nepozabne počitnice.

Dostopnost