Select Page

Dijaki zaključnih letnikov naše šole so danes še zadnjič prestopili šolski prag in prejeli zaslužena spričevala. V letih šolanja so dokazali, da so usvojili znanje, vztrajnost in sposobnost, da premagajo ovire in se znajo spoprijeti s še tako zahtevnimi situacijami. Znanja in veščine, ki so jih pridobili, jih bodo spremljale na njihovi poklicni poti in jim pomagale pri doseganju ciljev, ki si jih bodo zadali v prihodnosti.

Letošnja podelitev je bila za dijake programa zdravstvena nega še posebej slovesna, saj sta se podelitve udeležili tudi predstavnici Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije,  ga. Boža Pirkovič in ga. Katarina Kočnar. Ob stoletnici začetka izobraževanja medicinskih sester na Slovenskem so dijaki prejeli spominsko značko. V preteklosti so diplomantke ob zaključku šolanja prejele posebno značko, ki so jo nosile pripeto na sestrski uniformi. S tem se je ločevalo izobraženo negovalno osebje od tistega brez strokovne izobrazbe.

Ravnateljica, ga. Maruša Kolar, je takole nagovorila letošnjo generacijo maturantov:

»Vsak konec je nov začetek. Danes je konec vašega šolskega izobraževanja in začetek novega življenjskega obdobja. Ohranite lep spomin na našo šolo, kjer so vam vrata vedno odprta. Izbirajte prave poti, hodite z roko v roki z dobrimi ljudmi in naj vam bo sreča mila in prijazna.«

 

Srečno, dragi maturantje!

Dostopnost