Select Page

Podjetniški krožek

USTVARJALNIKOV PODJETNIŠKI KROŽEK

Podjetniški krožek na Srednji šoli Zagorje deluje od oktobra 2015. Je le eden izmed številnih, ki se pod okriljem Ustvarjalnika (www.ustvarjalnik.org) sočasno izvajajo še na drugih srednjih šolah po Sloveniji.

V krožek je v šolskem letu 2015/16 vključenih 8 dijakov različnih smeri in starosti. Krožek enkrat tedensko skozi celo leto poteka na Srednji šoli Zagorje, včasih pa se krožkarji odpravijo tudi na »teren«. Podjetniške ideje je namreč potrebno preizkusiti v realnem okolju.

Dijaki pri krožku razvijajo svoje ustvarjalnost in razmišljajo o podjetniških idejah, s katerimi bi si lahko morda nekoč ustvarili svoje delovno mesto. Na krožku se dijaki zelo zabavajo, saj jih vsakič čaka kakšno presenečenje- npr. da so preizkusili svojo iznajdljivost, so morali brez predhodnega dogovora z Občino Zagorje poiskati župana, g. Matjaža Švagana, in z njim narediti »selfija«. Prav tako ne zmanjka možnosti za ustvarjalno razmišljanje in skupinsko delo. Dijaki so morali v timih denimo opraviti nekaj nalog, ki so se sprva zdele neizvedljive, vendar so ob skupnem načrtovanju in reševanju ugotovili, da gre s sodelovanjem pravzaprav lažje.

Podjetni dijaki bodo do konca tega šolskega leta razvili najmanj dve podjetniški ideji, ki jih bodo predstavili na Ustvarjalnikovem tekmovanju za najboljšo dijaško podjetniško idejo. Zmagovalna ekipa tekmovanja se bo udeležila brezplačne ekskurzije v ZDA.

podkrozek1516_1podkrozek1516_2

Dijaki Ustvarjalnikovega podjetniškega krožka.

 

 

podkrozek1516_3

Preizkus iznajdljivosti in skupinskega reševanja naloge: »Selfie« z županom občine Zagorje ob Savi, g. Matjažem Švaganom.

Dostopnost