Select Page

Aktiv učiteljev gastronomije

AKTIV UČITELJEV GASTRONOMIJE

Člani aktiva:

Mojca Omahne,

Teo Gosak,

Andrej Naglav.

Strokovno-teoretični pouk na Srednji šoli Zagorje, v oddelkih pomočnik v biotehniki in oskrbi, gastronom/hotelir in gastronomija, izvajamo zgoraj omenjeni trije učitelji praktičnega pouka.

Praktični in teoretični del pouka se izvajata v specializiranih učilnicah. Ure praktičnega pouka, v vseh treh programih, se izvajajo v kuhinji, namenjeni pouku, ki je bila pred nekaj leti tudi popolnoma obnovljena. Strežni del ima na voljo dva manjša prostora, točilni pult in prostor za postrežbo gostov.

Naše poučevanje je razdeljeno na posamezne strokovne module, ki se ločijo po programih. Gastronomski programi vsebujejo naslednje strokovne module: osnove v gostinstvu, restavracijsko slaščičarstvo, peka peciva, priprava rednih obrokov, priprava izrednih obrokov, catering, idr. Nekaj predmetov imamo tudi v odprtem kurikulu: postrežba pijač, priprava jedi pred gostom in mešanje pijač, sestava jedi in živil idr.

Poleg pouka izvajamo tudi pogostitve, sprejeme, otvoritve ipd., udeležujemo se različnih gostinskih tekmovanj ter zagotavljamo pester izbor opravljanja praktičnega pouka izven šole.

Sproščenost, kreativnost in iznajdljivost so stvari, ki jih boste našli pri nas. Dijake pripravljamo za življenje in na delo.

Aktiv praktičnega pouka

Dostopnost