Select Page
Tabor v Planici
  1. 4. 2023 smo se ob sedmi uri zjutraj dobili na avtobusni postaji, kjer smo naložili prtljago in se odpravili proti Planici. Ko smo prišli, so nam v CŠOD-ju razkazali dom in okolico.

Kmalu za tem smo  imeli dobro kosilo, nato malo počitka, potem pa smo že odšli na ogled nordijskega centra in skakalnic. Ker je padal dež so nas opremili z dežnimi plašči, ki so nam bili mimogrede zelo všeč.  Najprej smo si ogledali notranjost nordijskega centra, nato pa še vse skakalnice. Povzpeli smo se tudi do odskočne mize, tisti bolj pogumni pa do vrha skakalnice. Menda smo prehodili 1000 stopnic. Vsak večer so nas v telovadnici čakale različne zabavne igre.

  1. 4. 2023 smo se zjutraj po zajtrku odpravili na sprehod do Zelencev, kjer smo občudovali krasno zeleno jezero, majhne ribice, ki živijo v vodi in oddaljena smučišča Kranjske Gore. Izvedeli smo, da se tukaj nahaja izvir reke Save. Ob koncu dneva pa smo se v telovadnici učili žonglirati, izvajati trike, ki smo jih do sedaj videli le na televiziji, lahko smo tudi plezali, igrali košarko. Z eno besedo lahko potrdim, da smo se nenormalno zabavali.
  2. 4. 2023 je jutro potekalo nekako drugače. Najprej smo morali pospraviti sobe in vse spakirati v kovčke, saj smo se takoj po zajtrku odpravili na pohod do doline Tamar. Med pohodom smo občudovali naravne lepote in užili še nekaj zimske pravljice. Po eni uri smo prispeli do koče. Opazili smo tudi goro Jalovec iz katere se je pred dnevi odkrušil del skale, le ta pa je sprožila snežni plaz. Vse to se je zgodilo ne tako daleč od koče, kjer smo se ustavili. V koči smo si odpočili in si privoščili čaj al kakav. Kar kmalu pa smo morali odhiteti nazaj proti domu, ker nas je čakalo kosilo in nato odhod iz Planice.

V imenu vseh dijakov se lepo zahvaljujem vsem mentorjem za potrpežljivost in prijaznost, vsem kuharicam za kulinarične dobrote, predvsem pa se zahvaljujem našima učiteljema za strpnost, dobro voljo in nepozabne dogodke.

Vsi smo si nabrali veliko novega znanja in izkušenj. Tabor v Planici nam bo ostal v lepem spominu.

Pia Popotnik, 2. b

Dostopnost