Select Page

Vse se je začelo davno nazaj, ko je prednik današnjega človeka dvignil roko nad drugim “človekom” , ker je imel nekaj, kar mu po njegovem mnenju ni pripadalo. Z vso pravico se je napadeni branil. Uporabila sta roko, palico, kamen, lok, sulico, nož, pištolo, puško, bombo… Prvi, da bi dosegel svoj cilj in drugi, da bi se ubranil pred tistim, ki omejuje njegovo svobodo. In tako (na žalost) je bilo in je skozi vso zgodovino človeštva. Delček te – vojaške zgodovine so danes videli tudi dijaki in dijakinje programa trgovec in ekonomija v Park vojaške zgodovine Pivka/Park of military history Pivka, kjer so dobili predstavo o tem, kako je biti v podmornici, nekateri pa so se preizkusili tudi v pilotiranju vojaškega letala.

Svojo pot so nadaljevali v podzemni svet Park Škocjanske jame, Slovenija, saj so jame pogosto nudile zavetje ljudem, ki so se tja umikali pred vremenskimi in drugimi nevarnostmi.

 

 

 

Dijaki gastronomskih programov pa so obiskali vinske kleti Vina Koper, ter se z vodnikom sprehodili po starem mestnem jedru Kopra.

   

Dostopnost