Select Page

Dijaki programov gastronomske in hotelske storitve in gastronomija dve leti, zaradi covid ukrepov, niso opravljali praktičnega dela zaključnega izpita in poklicne mature z gosti. Komaj so čakali priložnost, ko se stvari vrnejo vsaj v približno normalo. Le-to so dočakali v mesecu aprilu.

Letos so v dobrem tednu v šoli gostili dijaki 5. letnikov pri poklicni maturi gostje, ki so bile svetovalne delavske iz zasavskih šol, dijaki 3. letnikov pa na zaključnem izpitu svoje starše in upokojene sodelavce šole.

V obeh primerih smo združili prijetno s koristnim – svetovalne delavke so pobliže spoznale izobraževalne programe, ki jih izvajamo v šoli, in okušale jedi s pridihom Španije oziroma natančneje otoka Tenerif, kjer so dijaki opravljali 3-tedensko praktično usposabljanje pri delodajalcu v okviru projekta Erasmus+ ter tako spoznali številne otoške jedi, ki so jih pripravili za goste. Na zaključnem izpitu pa so starši v živo spoznali, kaj vse so se njihovi otroci naučili v treh letih izobraževanja, upokojeni sodelavci pa so obujali spomine ter okušali jedi iz ajde, zaposleni v šoli pa smo z zadovoljstvom ugotavljali, da je negovanje medgeneracijskih vezi zelo pomembo.

Oba dogodka sta odlično uspela, mentorji, gostje in dijaki so bili s prikazanim delom zelo zadovoljni. S tem tudi v praksi dokazujemo, da smo šola, ki izobražuje iz življenja za življenje.

mag. Maruša Kolar

    

   

 

Dostopnost