Select Page

V septembru je na Srednji šoli Zagorje potekal teden odprtih vrat “Gremo v Zagorje!”, na katerega smo povabili devetošolce zasavskih osnovnih šol. Odziv je bil odličen, saj so nas obiskali devetošolci s spremljevalci iz Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik, Osnovne šole Toneta Okrogarja Zagorje, Osnovne šole Trbovlje, Osnovne šole Ivana Skvarče Zagorje, Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje in Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake.
Učenci so sodelovali na predstavitvah izobraževalnih programov zdravstvena nega, trgovec ter gastronomske in hotelske storitve.

Za učence iz šol izven Zagorja se je obisk začel že na avtobusu, ko so se pripravili na polet in vzleteli v Zagorje, med vožnjo pa jih je čakalo sladko presenečenje. Po prihodu v srednjo šolo so učenci spoznavali šolo v manjših skupinah.
Na predstavitvi programa zdravstvena nega so si ogledali učilnici za praktični pouk, dijaki zdravstvene nege pa so jim prikazali merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja, rokovanje z dojenčkom in injiciranje inzulina v podkožje. Dijaki iz ekipe prve pomoči, ki deluje pod okriljem Rdečega križa Zagorje ob Savi, so prikazali pravilno nameščanje poškodovanca na nosila, z učenci pa so delili tudi svoje bogate izkušnje iz časa šolanja in sodelovanja v ekipi prve pomoči.
Na predstavitvi programa trgovec so se učenci pomerili v kvizu iz poznavanja osebnih financ ter spoznali, kako dijaki izdelujejo različne dekoracije. Zmagovalna skupina učencev si je prislužila priznanje.
V zunanji kuhinji je potekala predstavitev programa gastronomske in hotelske storitve, kjer so si obiskovalci ogledali pripravo flambiranega sadja in sladoleda s tekočim dušikom, seveda pa so vse pripravljeno tudi poskusili.

Učenci so na predstavitvah spoznali tudi številne možnosti sodelovanja, ki jih imajo dijaki naše šole, saj se lahko vključijo v raznovrstne projekte, sodelujejo na tekmovanjih, se udeležijo praktičnega usposabljanja z delom v tujini in še mnogo drugih dejavnosti.

Čas obiska je hitro minil in devetošolci so se polni pozitivnih vtisov vrnili na osnovne šole. Zahvaljujemo se ravnateljem in svetovalnim delavkam osnovnih šol, ki ste se odzvali na vabilo in na ta način omogočili devetošolcem spoznavanje Srednje šole Zagorje in izobraževalnih programov, ki jih uspešno izvajamo.

 

Dostopnost