Select Page

V trenutnih razmerah se lahko marsikdo sooči s tesnobo zaradi nepredvidljivosti situacije. Pomembno je, da si pri obvladovanju naraščajoče zaskrbljenosti znamo pomagati in jo učinkovito obvladovati. Tudi tako skrbimo za svojo odpornost in krepimo telo.

Če potrebujete psihosocialno podporo ali razbremenilni pogovor, sem vam na voljo svetovalna delavka Živa Pirnar. Za pogovor se lahko dogovorite tako, da mi napišete sporočilo na e-naslov: zivapirnar@sszagorje.si in našli bomo ustrezen termin.

Po (po)moč se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stiski:

Telefon za psihološko podporo v času epidemije Covid-19 080 51 00 (24 ur na dan, vse dni v tednu). Klic je brezplačen. Strokovno pomoč nudijo izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).

Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/na dan, vsak dan). Klic je brezplačen.

TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro) Klic je brezplačen.

Iz centra LOGOUT – Center pomoči pri prekomerni rabi interneta pošiljajo naslednje sporočilo za starše:

V času šolanja na daljavo so mladostniki več časa doma sami in imajo več prostega časa. Veliko družin se sooča z vprašanjem koliko uporabe spleta je primerno za mojega otroka, so spletne vsebine, ki jih  dostopa primerne, kakšne so lahko posledice, kakšna so priporočila za varno šolanjem na daljavo, kako je z druženjem preko spleta in podobo. Iz naše prakse ugotavljamo, da veliko mladih prekomerno uporablja naprave, kar lahko vpliva na zmanjšano pozornost in koncentracijo pri učenju, povečan stres, površinske in manj zadovoljive odnose v živo, nespečnost, razdražljivost, itd. Čas in pozornost sta v današnjem svetu zelo pomembna, ravno družbena omrežja, pametni telefoni, video igre, splet pa so tisti, ki nam jemljejo tako čas kot pozornost, ki jih potrebujemo za druga področja, kot je učenje, delo, zabava in druženje v živo, itd. Predvsem v trenutnih razmerah, ko že zaradi obveznosti šolanja preživimo več časa pred zasloni in vzporedno zaradi upada druženja v živo in ostalih prostočasnih dejavnostih veliko posameznikov preživi preveč časa na napravah tudi v prostem času, kar lahko vpliva na nižje splošno počutje in zadovoljstvo. 
Na Logout-u nudimo brezplačna svetovanja za družine in posameznike, ki so preobremenjeni s spletom ali z njim že zasvojeni in imajo težave vzpostaviti strukturo, veliko odlašajo oziroma se zatekajo na splet zaradi zadovoljevanja notranjih/psiholoških potreb ali pa želijo samo preventivno preveriti uravnoteženost uporabe. Pomagamo vam oblikovati družinska pravila in dogovore glede uporabe zaslonov. Pomoč nudimo tudi posameznikom, ki rabijo podporo in svetovanje glede neprijetnih izkušenj ali rizičnih vedenj na spletu.

Tukaj smo za vas in v trenutnih razmerah svetovanja nudimo tudi na daljavo (online preko Skype-a, Discord-a, Zoom-a, email, itd.)

Kontakt radeške ali celjske enote: info@logout.si ali franja.gros@logout.si / Tel: 080 73 76 ali 031 832 646

Obiščite nas tudi na spletu:www.logout.si ali www.facebook.com/logout.si 

Pripravila Živa Pirnar, svetovalna delavka

Dostopnost