Select Page

Spoštovani dijaki in dijakinje!

Živimo v času, ko smo zaradi vseh omejitev, ki jih je pandemija prinesla s seboj, prikrajšani druženja s prijatelji. V vsej tej stresni situaciji, pa velikokrat pozabimo na ostale, predvsem starejše, ki se s to situacijo v domovih srečujejo sami, brez družin, saj obiski v tem času niso dovoljeni.

Da bi pripomogli, k temu, da se njihova stiska zmanjša, vas prosim, da si vzamete čas in napišete motivacijsko pismo, v katerem sami sebe predstavite in napišete kakšno spodbudno misel ali zgodbo, ki bi starostnike spravila v boljšo voljo. Pismo naj bo na roko pisano v slovenščini ( tudi citati naj bodo slovenski), s čitljivo pisavo. Ko pismo dokončate, ga prosim slikajte in ga oddajte v elektronski obliki. V domu starejših občanov, pa bodo potem pisma natisnili in razdelili stanovalcem.

V primeru, da radi ustvarjate in bi darovali še večjo količino svojega prostega časa, pa lahko izdelate tudi praznično voščilnico (lahko tudi elektronsko) in vanjo vpišete lepe želje. Te ročno izdelane voščilnice, bomo nato v decembru zbrali (če nam bo to omogoča situacija) in odposlali v dom starejših občanov.

Izdelke zbirata profesorici Jožica Jelen Jurič in Živa Pirnar, nekateri razredi pa jih boste izdelovali tudi pri pouku.

Lep pozdrav.

Maruša Klančišar, predsednica dijaške skupnosti

Dostopnost