Select Page

Že peto leto zapored  na šoli organiziramo Nefiks karierni dan, ki bo v torek, 14. januarja 2020. Na šoli bodo ta dan potekale različne dejavnosti.

 

  1. PREDSTAVITVE VISOKOŠOLSKIH ZAVODOV

Med glavnima odmoroma bo na hodniku v 1. nadstropju potekal sejem visokošolskih zavodov, na katerem se bodo predstavili zavodi:

  • Alma Mater Europaea (dodiplomski študijski programi zdravstvena nega, fizioterapija, humanistični študiji …)
  • Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, Celje (gospodarska in tehniška logistika (VS), logistika sistemov (UN)),
  • Fakulteta za management Univerze na Primorskem (VS in UN program Management),
  • Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (višješolska študijska programa gostinstvo in turizem ter velnes),
  • Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višja strokovna šola (višješolska študijska programa gostinstvo in turizem ter živilstvo in prehrana).

Predstavitve so namenjene predvsem dijakom višjih letnikov.

 

  1. PREDSTAVITEV POKLICA POLICIST
  2. šolsko uro bo v učilnici 30 potekala predstavitev poklica policist, ki jo bo izvedla Berta Flisek,
    višji policist- vodja policijskega okoliša I. Predstavitve se bodo udeležili dijaki 5.c in 5.d ter zainteresirani dijaki.

 

  1. POGOVOR Z GOSTI »PRIHODNOST JE LOKALNA«

Osrednji dogodek kariernega dne bo pogovor z gosti ob 13.00 v učilnici 30. Pogovor bo potekal do 14.30. Udeležba je obvezna za dijake 4.a, 5.c, 5.d, 3.a, 3.b, 4.c, 4.d, saj se jim šteje kot interesna dejavnost. Pridružili se bodo tudi dijaki STPŠ Trbovlje.

Osrednja tema letošnjega dne  je Prihodnost je lokalna. Mladim želimo predstaviti razvojne strategije občin in možnosti, ki jih bodo imeli mladi v lokalnem okolju v naslednjih letih (poklici prihodnosti, skrb za naravno in družbeno okolje). Na pogovor smo povabili župane občin, iz katerih prihajajo naši dijaki, predstavnika Regionalne razvojne agencije in našega nekdanjega dijaka.

Sodelovanje so potrdili: župan občine Litije Franci Rokavec, župan občine Hrastnik Marko Funkl, podžupanja občine Trbovlje Maja Krajnik in župan občine Zagorje Matjaž Švagan.  Prav tako se bo pogovoru pridružila predstavnica RRA Tjaša Polc in naš nekdanji dijak Tadej Psarn.

 

 

 

Dostopnost