Select Page

V drugi polovici oktobra se je 16 dijakov gastronomskega, ekonomskega in trgovskega programa skupaj z 2 profesoricama že drugič v enem letu odpravilo na opravljanje praktičnega usposabljanja z delom (PUD) na Tenerife.

Dijaki so opravljali delo v gostinskih obratih v kuhinji in strežbi. 2 dijaka sta pridobivala nove izkušnje, ki jih bosta uporabila na tekmovanju GTZ. 5 od 7-ih dijakov gastronomije je bilo ob koncu, s strani mentorjev, ocenjenih s samimi najvišjimi ocenami, 4 dijakom so mentorji v svojih restavracijah takoj ponudili možnost zaposlitve. Dijaki so v delu uživali, spoznavali nove jedi, načine priprave in stregli široki narodnostno obarvani paleti turistov.

Trgovci in ekonomski tehniki so dneve preživljali  na tečaju spletnega marketinga, kjer so spoznavali nove pristope v prodaji in se urili v oblikovanju gostinske ponudbe s sodobnimi računalniškimi programi, kar bodo s pridom izkoristili pri pouku in kasneje na delovnih mestih. Z njihovim delom so bili mentorji zelo zadovoljni, dijaki pa so bili kar malce žalostni, ko so zaključili z usposabljanjem.

Seveda dijaki niso samo delali. Prosti čas so imeli zapolnjen z dvema ekskurzijama. Ogledali so si etnološko tenerifsko vas in se povzpeli na še delujoči vulkan El Teide. En cel dan pa so uživali v najbolj urejenem in enem največjih živalskih vrtov v Evropi. Preostanek prostega časa so namenili raziskovanju mesta Puerto De La Cruiz, nakupovanju spominkov, nepozabno pa je bilo tudi kopanje v valovih bučečega Atlantika.

Dijaki so ponovno dokazali, da so meje samo v glavah. Z močno željo, delavnostjo in ob podpori šole lahko presežejo sami sebe.

 

mag. Maruša Kolar,

koordinator mednarodnih projektov v SŠZ

Dostopnost