Select Page

V sredo, 19. decembra 2018, so se dijaki Srednje šole Zagorje udeležili v Državnem zboru Republike Slovenije posveta Trendi in izzivi v gastronomiji, petzvezdnično doživetje, ki so ga organizirale slovenske strokovne šole za gostinstvo in turizem. 

Posveta so se udeležili strokovnjaki s področja kulinarike in gastronomije ter predstavniki ključnih inštitucij, ki lahko vplivajo na krepitev zavesti o bogati gastronomski dediščini Slovenije. Slovenija je bila julija letos izbrana za Evropsko gastronomsko regijo 2021 in zato je promocija nacionalne kulinarike in gastronomije še toliko bolj pomembna.

Udeleženci posveta so tako med drugim lahko izmenjali mnenja glede različnih izzivov v gastronomiji, med katerimi pa je tudi vprašanje večje prepoznavnosti in promocija poklicev povezanih z gastronomijo.

Sočasno s posvetom je potekala tudi degustacija jedi, ki so jih pripravili dijaki gostinskih šol. Dijaki Srednje šole Zagorje so obogatili degustacijski mizo z različnimi vrstami potice, postrežene na sodoben način.

Dostopnost