Select Page

Prihodnje leto je mejnik v zaznamovanju začetka in konca druge svetovne vojne. Leta 2019 bo namreč minilo 80 let od pričetka druge svetovne vojne. V ta namen se je skupina evropskih inštitucij združila znotraj evropskega projekta: 

MAI PIU – NIKOLI VEČ

Memory Against Inhumanity – S spomini zoper nehumanost

S tem projektom želijo organizatorji ponovno opozoriti na grozote in izgube, ki jih je skoraj vsak naš starš ali stari starš v tem času utrpel. Na svetu je prisotnih mnogo zgodb in spominov, ki nam še dandanes dajo misliti o tem, kako grozen čas je to bil. Naj se NIKOLI VEČ ne ponovijo!

V okviru projekta je potekalo tekmovanje videofilmčkov. V kategoriji »humano-nehumano« je v slovenskem delu tekmovanja zmagala ekipa Drama club Srednje šole Zagorje z videofilmom Responsibility – Odgovornost. Ekipo sestavljajo Lidija Grgić, Damir Husić, Aldina Lukavačkić, Nastja Planinc in Aljana Smajlović, dijaki 4. letnika zdravstvene nege.

Na mednarodno tekmovanje se je uvrstil tudi film Girl power. Avtorici sta Vanja Stanojević in Elma Čobo, dijakinji 4. letnika zdravstvene nege.

Na mednarodnem tekmovanju sodeluje 22 videofilmov iz Grčije, Romunije, Italije in Slovenije. Zmagovalec bo videofilm z največ všečki, zato vas vabimo, da si filma ogledate in glasujete zanju na spodnjih povezavah:

https://www.youtube.com/watch?v=4qwBdBeEx-A&t=22s

https://www.youtube.com/watch?v=Rl4bipy7TCE&t=56s

Dijakom za dosedanje uspehe iskreno čestitamo in stiskamo pesti zanje tudi na mednarodnem tekmovanju.

 

Mentorica Živa Pirnar

 

 

Dostopnost