Select Page

Obveščamo vas, da bo prihodnji teden odvoz rabljenih kartuš, tonerjev in trakov. Vabimo vas, da jih prinesete v šolo. Oddate jih lahko profesorjem ali hišniku.

V okviru EKO ŠOLE tudi v letošnjem šolskem letu zbiramo izrabljene kartuše, tonerje ter trakove. Pri tej akciji sodelujemo s podjetjem Bitea, inženiring in storitve, d. o. o., ki ima večletno tradicijo zbiranja odpadkov za namene recikliranja. Specializirali so se za posebno kategorijo odpadkov, ki zahtevajo poseben pristop k zbiranju ter reciklaži.

Naj ponovimo še nekaj dejstev o zbiralni akciji. Zbiramo lahko:

  • izrabljene tonerje za laserske tiskalnike ter fotokopirne stroje,
  • kartuše za inkjet tiskalnike ter
  • trakove za matrične tiskalnike in fakse.

Izdelke zbiramo vključno z embalažo.

V današnjem času je skrb za okolje zelo pomembna, saj je čedalje več odpadkov, ki polnijo odlagališča in so okolju neprijazna. Zato je pomembno, da ločujemo odpadke in jih čim več ponovno uporabimo.

Glavni cilj akcije zbiranja odpadnih tonerjev, kartuš ter trakov ni le zbiranje samo, ampak seznaniti dijake in dijakinje kot tudi njihovo okolico, da lahko vsakdo pripomore k ohranjanju okolja. Obstaja namreč veliko izdelkov, ki jih z recikliranjem lahko ponovno uporabimo ali predelamo v nove izdelke.

 

EKO ŠOLA

Dostopnost