Select Page

Dijaki gastronomskih programov Srednje šole Zagorje so na 65. Gostinsko turističnem zboru Slovenije in Dnevih slovenskega turizma v Portorožu osvojili srebrno in bronasto priznanje. Tekmovali so v dveh kategorijah: kuharstvu in strežbi.

Dijaki ekipe kuharstva, Domen Zupanc, Viktorija Zupan in Sandi Grošić, so dobili v t. i. »magic boxu« 4 živila: puranji file, ajdove rezance, hokaido bučo in rdečo čebulo. V 40 minutah so morali iz navedenih živil skuhati glavno jed za 4 osebe. Poimenovali so jo Puranja rulada z ajdovimi rezanci ter bučkino omako. Ekipa dijakov in mentor, Teo Gosak, so za izdelek prejeli bronasto priznanje.

V ekipi strežbe so tekmovali Danijela Barukčić, Tjaša Salobir in Jakob Drolc. Za aperitiv so postregli s  koktejlom Jesensko presenečenje in pogostili goste s filiranim piranskim brancinom z osvežilno skuto. Ekipa dijakov in mentor, Andrej Naglav, so prejeli srebrno priznanje.

Dostopnost