Select Page

Filmskedelavnice_16_1Filmskedelavnice_16_5V prejšnjem tednu (5. 10. 2016–9. 10. 2016) smo se dijaki vseh zasavskih srednjih šol (Gimnazije in ekonomske šole Trbovlje, Srednje šole Zagorje in Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje) udeležili televizijskih delavnic.

V sredo smo imeli delavnico na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje, kjer smo spoznali našega predavatelja Aljaža Bastiča, ki nas je naučil nekaj o avdiovizualnem svetu in obstoječih medijih. Na koncu pa smo govorili o idejah za našo oddajo. Filmskedelavnice_16_2

V četrtek smo se dobili na Srednji šoli Zagorje in spoznavali televizijo kot čarobno ogledalo, izvedeli smo tudi, kaj je RTV, katere televizijske hiše poznamo, nato pa smo spoznali opremo (kamere, mikrofone) in se preizkusili v ravnanju z njo. Naučili smo se postaviti luči, prižgati kamero, kako držati mikrofon, spoznali različne mikrofone ipd. in naredili osnutek lastne oddaje.

V petek smo se dobili na Srednji tehniški in poklicni šoli v Trbovljah ter imeli uvod v montažo. Spoznali smo, katere vrste montaže poznamo, aspekte montaže, montažne programe (Light works, Da Vinci Montage, Adobe Premiere) … Potem smo se pripravljali na sobotno oddajo, da smo se dogovorili, kdo bo voditelj, katere goste bomo imeli in osnovali teme in vprašanja za gosta.

V soboto zjutraj smo se dobili na Zasavski televiziji in pripravili studio, kamere, imeli govorno in tonsko vajo … Popoldne sta prišla gosta: Maša Mlinarič, pisateljica romana Mostovi realnosti, in David Kuharič, državni prvak v igranju harmonike. Oddajo Mladi pod žarometom in Izstrel sva snemala Blaž in Jasmina, pred kamerami jo je vodila Maša. Po končani oddaji smo se dogovorili o nadaljevanju dejavnosti v nedeljo.

V nedeljo zjutraj smo se dobili pred Katapultom v Trbovljah, ker smo imeli snemanje z Jernejem Pangeršičem. Najprej smo si pogledali njegovo podjetje, nato pa imeli intervju z njim. Moj 1. intervju je potekal dobro, sam pa sem bil med njim zelo živčen, kljub temu sem ga menda odlično izvedel. Po njem smo odšli v prostore Zasavske TV in si pogledali posnetke.

Ta delavnica mi je bila zelo všeč, kajti dobil sem novo znanje o televiziji.

Filmskedelavnice_16_4

Hrastnik, 9. 10. 2016                                                                             Blaž Strgaršek

Dostopnost