Select Page

Nismo mone

Poročilo s pustolovske odprave (16. in 17. september 2017)

 

Kako je videti, ko jo zasavska ekipa MEPI mahne iz domačih krajev na drug konec Slovenije, so na dvodnevni pustolovski odpravi Primorcem pokazali Blaž in Nastja iz Srednje šole Zagorje in Miha in Marko iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, vsi pod budnim očesom mentorja Vasje Markiča iz STPT.

V polni opremi, ki jo je prijazno zagotovila Steklarna Hrastnik, so iz Zasavja odpotovali z vlakom do začetne točke, Podgorja. Od tam naprej so si brusili pete do Podpeči, ki je le ena izmed zaspanih vasic z lepim razgledom (in presentljivo gostim železniškim prometom) na začrtani poti. Od tu so odpravo pogumno nadaljevali po osupljivi kraški pokrajini do majhnega, a zato nič manj z naravno in kulturno dediščino bogatega kraja, vasico Kubed, kjer še danes stoji zanimiv peterokoti obrambni stolp.

Tudi padavine niso mogle do živega, čeprav jih, po pravici, ne bi prav nič pogrešali. Po prijetnem druženju z ostalimi sodelujočimi skupinami in prespani noči so dijaki zapustili slikovito vasico in lahkih nog krenili mimo Dekanov in do Kopra prišli v nekoliko kislem vremenu.

Na koncu dvodnevne odprave smo soglasno ugotovili, da je bilo načrtovanje ustrezno, da so se imeli priložnost uriti v veščini razreševanja manjših razhajanj, in kar je najpomembnejše: dosegli namen odprave, na kar smo lahko nadvse ponosni.

Zahvaljujemo se tudi našim podpornikom: Steklarni Hrastnik za novo opremo, Zadružnemu domu Kubed za nastanitev, Srednji šoli Zagorje in Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje za koordinacijo in podporo, spremljevalcem (še zlasti gospodu Markiču, da je pod svoje okrilje sprejel celotno ekipo Zasavskih lenob) in vsem prijaznim domačinom, ki smo jih srečali od poti.

 

Odprava MEPI

 

Dostopnost