Select Page

Mladinski interdisciplinarni raziskovalni tabor Rogla 2016

Če imaš 13 ali več let, te zanima svet raziskovanja, želiš raziskovati svet žvrgolenja, se z nami vrniti v kameno dobo, postati botanični mojster ali pa te zanima življenje v travniških sadovnjakih, hitro izpolni prijavnico in se nam pridruži. Na taboru pa bomo poskrbeli tudi za adrenalinski spust s sankami, panoramski ogled in kopanje v bazenu, udeleženci pa boste imeli tudi možnost za različne športne dvoboje.

https://www.zotks.si/mladinski-interdisciplinarni-raziskovalni-tabor-rogla-2016

Poletna šola logike za mlajše v sodelovanju s CŠOD

Če si star/a med 10 in 14 let, ne glede na to ali že imaš izkušnje s tekmovanj iz znanja logike ali ti je logika povsem tuja, se hitro prijavi, da ne bo spet pre-hitro zmanjkalo prostih mest – logično! Na poletni šoli logike bomo možgane urili z logiko, logičnimi nalogami in lingvistiko in skupaj ugotavljali, kaj je logično in kaj ne. Reševali bomo naloge z grafi, japonske logične uganke, pogledali bomo, kaj pomeni izjavna logika in se zabavali z lingvističnimi nalogami, kjer se nam bo mogoče malo zapletal jezik.

https://www.zotks.si/poletna-%C5%A1ola-logike-za-mlaj%C5%A1e-v-sodelovanju-s-c%C5%A1od

Mladinski astronomski raziskovalni tabor Raduha 2016

Pridruži se nam, če imaš 12 let ali več, želiš preučevati nebo, te zanima raziskovanje nebesnih pojavov ter skrivnosti ozvezdij. Ni pomembno ali si že izkušen maček na tem področju ali pa si šele na začetku svojih opazovanj. Delo bo predvidoma potekalo v treh skupinah, v katere bomo udeležence razdelili glede na predznanje in želje, obsegalo pa bo tudi rokovanje z astronomskimi instrumenti. Na izbiro imaš delavnice Osnove astronomije, Astrofotografija in Astrofizika.

https://www.zotks.si/mladinski-astronomski-raziskovalni-tabor-raduha-2016

Še do ponedeljka pa sprejemajo prijave tudi

Prvomajske delavnice logike na gimnaziji Tolmin 2016 – PRIJAVE LE ŠE DO PONEDELJKA, 25. 4.

Če te zanima svet logike in želiš del prvomajskih počitnic preživeti v dobri družbi, se nam pridruži na dvodnevni delavnici logike na Gimnaziji Tolmin in skupaj bomo kodrali možgane in ugotavljali, kaj vse je logično in kaj ne. 28 in 29. aprila 2016, Za 12 let in več.

https://www.zotks.si/prvomajske-delavnice-logike-na-gimnaziji-tolmin-2016

Celoten seznam taborov in poletnih šol, ki jih pripravljamo za letos najdete na naši spletni strani.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Dostopnost