Select Page

Že dvanajsto leto zapored se srečujejo dijaki in profesorji srednjih zdravstvenih šol. Pomerijo se v odbojki na mivki. Letošnje šolsko leto je bila na vrsti naša šola. Srečanje je bilo v petek, 11. 9. 2015.

Prijavilo se je 10 šol: Srednja zdravstvena šola Celje, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor, SGLŠ Postojna, Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto, Srednja šola Izola, Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Srednja zdravstvena šola Murska Sobota ter Srednja šola Zagorje. odbojka_skupinska_1

Zbrali smo se v Srednji šoli Zagorje, nato pa smo se skupaj odpeljali v Trbovlje do odbojkarskih igrišč. Ob 9.45 uri smo začeli s tekmovanjem na dveh lokacijah. Profesorji so igrali na odbojkarskem igrišču na bazenu v Trbovljah, dijaki pa na odbojkarskem igrišču ob stadionu Rudar. Igralo se je po sistemu 3 : 3. V ekipi (na igrišču) je morala vedno biti vsaj eno dekle. Pri igranju so se upoštevala vsa pravila igranja odbojke na mivki.

Tekmovanje se je končano približno ob 14.00 uri, nato pa smo se odpeljali v Zagorje v šolo, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu je bila razglasitev rezultatov, podelitev pokalov, nagrad ter zaključek srečanja.

Ravnateljica, Aljaša Urbanija, in športni pedagog, Rudolf Uranič, sta podelila potrdila o udeležbi na srečanju ter pokale najboljšim trem ekipam profesorjev in dijakov. Najboljši oziroma prvo mesto je dosegla ekipa profesorjev naše šole, druga je bila ekipa profesorjev Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor ter tretja ekipa profesorjev Srednje zdravstvene šole Ljubljana.

odbojka_ekipa_ucitelji_1

Prvo mesto med ekipami dijakov je dosegla ekipa dijakov iz Novega mesta, drugo ekipa iz Maribora ter tretja ekipa dijakov iz Slovenj Gradca.

odbojka_ekipa_dijaki_1

Preživeli smo čudovit športno-rekreativni dan.

Stana Kovač Hace, prof.

Dostopnost