Select Page

Od petka 8. 5. 2015 do nedelje 10. 5. 2015 je potekal kar precej delaven vikend za deset dijakov Srednje šole Zagorje. V spremstvu profesorice Stane Kovač Hace in gospe Darje Vidrih smo bivali v Centru obšolskih dejavnosti Lipa, v Črmošnjicah.

Udeležili smo se vikenda za nadarjene dijake na temo » Obnovljivi viri energije«.narvikend2015_1

Že v petek popoldan, takoj po večerji,  smo imeli delavnico. Potekala je ob vodi, kjer smo raziskovali  energijo vode. Po delavnici  smo se še razmigali, igrali košarko, šli teč, nato pa se vsi  utrujeni  odpravili v postelje.

 Naslednje jutro smo vstali že  zgodaj. Odšli smo na zajtrk,  nato pa na prvo delavnico tega dneva.  Izdelovali smo sončne kolektorje in jih tudi preizkusili,  voda se nam  je segrela do 60 0C. Ta delavnica nam je bila od vseh tudi najljubša, najbolj  zanimiva. Po končani delavnici smo  imeli  malico, po njej pa  smo izdelovali gorivne celice.  Z njimi smo imeli kar precej dela, saj se na začetku nismo ravno spoznali na sistem delovanja.  Proti večeru smo se  preizkusili še  v lokostrelstvu in odšli na pohod ob Divjem potoku, kjer nas je “ujel” dež.

 

narvikend2015_2Naslednji dan smo po zajtrku izdelovali še sončne celice, zapisovali meritve,  naredili plakate  delavnic, napravili zaključke. Po kosilu pa smo spakirali, se poslovili in se počasi odpravili  domov. Na poti smo se ustavili še v Žužemberku , kjer smo si privoščili sladoled in hladen sprehod čez reko. V popoldanskih urah smo prispeli  v Zagorje. Preživeli smo delaven, sproščujoč vikend. Bilo je zanimivo, poučno, pa tudi zabavno.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želimo si še takih vikendov.

Monika Grošelj

Dostopnost