Select Page

Srednja šola Zagorje je v torek, 13. 3. 2012, prejela naziv in priznanje »Q-VIZ 2012, vzgojno-izobraževalni zavod z družbenoodgovorno vizijo«

 

 

 

Priznanje Q-VIZ 2012, ki označuje vzgojno-izobraževalne zavode z družbenoodgovorno vizijo, je prejelo sedem vzgojno-izobraževalnih zavodov, in sicer:
Vrtec Antona Medveda Kamnik,
– Osnovna šola Poljane,
– Srednja šola Zagorje,
– Srednja zdravstvena šola Ljubljana,
– Višja strokovna šola ESIC Kranj,
– Šolski center Slovenj Gradec, Višja strokovna šola
in
– Biotehniški center Naklo.

Priznanja so predstavniki zavodov prejeli v sklopu 8. posveta poslovnih sekretark in sekretarjev v VIZ, ki ga je organiziral Planet GV v Ljubljani. Nagrajeni vzgojno-izobraževalni zavodi so si po mnenju petčlanske komisije naziv prislužili zaradi visoke ravni družbene odgovornosti, skrbi za izobraževanje zaposlenih, prijaznosti do zaposlenih in strank, skrbi za dobre odnose znotraj ter zunaj zavoda.

Namen prenovljenega razpisa Q-VIZ, ki je nadomestil odmevno priznanje Q-šola, je predstaviti tiste vzgojno-izobraževalne zavode, ki se sistematično trudijo izboljšati kakovost svojih storitev, pa tudi spodbuditi k nadaljnjim družbenoodgovornim projektom, ki so sestavni del vseh sodobnih vzgojno-izobraževalnih zavodov.

 

Organizatorji razpisa in strokovna komisija želijo, da nagrajeni zavodi postanejo dolgoročni glasniki kakovostnih, odgovornih in prijaznih vzgojno-izobraževalnih zavodov, predvsem pa dober zgled ostalim zavodom.

 

Prijavljene je pod drobnogled vzela strokovna komisija, ki je ocenjevala 10 prijav, ki so prišle iz vrtcev, osnovnih, srednjih in višjih šol ter šolskih centrov. Tisti prijavljeni, ki so po oceni strokovne komisije dosegli vsaj 75 odstotkov vseh možnih točk, je včeraj prejelo naziv Q-VIZ 2012, vzgojno-izobraževalni zavod z družbenoodgovorno vizijo.

(Besedilo: Planet GV)

 

Za sodelovanje na izboru za naziv in priznanje Q-VIZ 2012 smo se na Srednji šoli Zagorje odločili takoj, ko je bil objavljen razpis Planeta GV. Nominacijski obrazec je poleg osnovnih podatkov zavoda vseboval še podatke o družbeni in okoljski odgovornosti, o izobraževanju zaposlenih, o odličnosti odnosov in delovanju zavoda, o kakovosti storitev,  o ravni informatizacije in e-poslovanja.

 

S podelitvijo naziva Q-VIZ 2012 smo dobili potrditev, da delamo kakovostno, smo učinkoviti, imamo odgovoren odnos do zaposlenih, dijakov, njihovih staršev, do okolja in da imamo v prihodnost  usmerjeno vizijo.

 

 

Dostopnost