Select Page

Pošiljam vam pomembna navodila za opravljanje PUDa, ki ga, 3.a in 3.b,


Na koncu prispevka objavljamo 4 dokumente: Izjava za mladoletne dijake, Izjava za polnoletne dijake, Navodilo za dijake, ki ga je pripravila SBT, in Navodilo o spremljanju zdravstvenega stanja. Dokumente si natisnite in PODPISANE prinesite prvi dan na delovno mesto. Dijaki, ki opravljate PUD v Splošni bolnišnici Trbovlje, podpišete dva dokumenta (njihovega in šolskega), ostali pa samo šolskega, izjavo delodajalca pa boste prvi dan na delovnem mestu.


Če kadarkoli opazite, da se pri vas pojavijo znaki okužbe dihal, če vam narašča telesna temperatura nad 37,5 C (predvsem tekom dneva), če se ob tem še slabo počutite ali kašljate ali celo občutite težko sapo, če se je pri vas na novo pojavila driska, NE hodite v bolnišnico, ampak OD DOMA pokličite svojega glavnega mentorja ter ostanite doma. Posvetujte se tudi s svojim izbranim zdravnikom. Enako navodilo velja, če ste bili v stiku s COVID-19 pozitivnim človekom in pri tem niste uporabili osebne zaščitne opreme ali pa je bila le-ta nepopolna ali neustrezna. Enako navodilo velja, če imate veljavno odločbo o karanteni. NE hodite na prakso, ampak OD DOMA pokličite glavnega mentorja ter ostanite doma.


Bodite odgovorni do sebe in drugih glede prenosa okužbe in uporabljajte zaščitno opremo v skladu z navodili delodajalca. Prvi dan prinesite svojo zaščitno masko, nato pa se boste z delodajalcem dogovorili o uporabi zaščitne opreme v naslednjih dneh. Prvi dan boste šli vsi čez njihovo triažo, kjer vas bodo pregledali, in vsi boste dobili natančna navodila, preden boste začeli z delom.
Vse ostalo pa ostaja enako, kot poznate že od lani – sproti si pišite dokumentacijo, poskrbite za redno pranje uniforme, čisto obuvalo, obvezna je priponka z imenom in nazivom dijak, urejenost las, nohtov in vzdrževanje redne in skrbne osebne higiene. Poskrbite, da vam na koncu dokumentacijo tudi podpišejo in mi jo podpisano čimprej vrnete.

Razpored za prvi dan pa je takšen:

SBT ob 6.45 v preventivni triaži (kontejner pred urgentnim centrom), nato ob 7.15 pred vhodom v upravno stavbo, kjer vas bo sprejela glavna med. sestra, Nataša Leskovšek

DSO Hrastnik ob 6.00 v avli doma, kjer vas bo sprejela glavna m.s. Katja Poznič

DSO Trbovlje ob 7.00 na informacijah, sprejela vas bo glavna med. sestra, Rada PodlesnikZD Hrastnik ob 7.30 glavni vhod ZD (Zdenka Kolar)ZD Litija ob 7.30 informacije (Jožica Petrič)

ZD Trbovlje ob 8.00 zgornji vhod, kjer je triaža, nato vas sprejme Blaž Pirnat, greste v 4. nadstropje
ZD Zagorje ob 7.00 čez triažo k vratarju (Katjuša Rajovec)

Thermana Laško DSO ob 7.00 na recepciji doma (Klavdija Cepuš)

Thermana Laško zdraviliški del ob 7.00 v avli zdravilišča (stari del), Damjana Damiš

Anita Mazij, dipl.m.s.učiteljica,

organizatorka praktičnega pouka

Priloge:

Navodilo za dijake

Spremljanje zdravstvenega stanja v SBT

Izjava COVID ssz

Izjava COVID ssz mladoletni

Dostopnost