Select Page

Dijaki na Tenerifu doživeli vse – peščen vihar in koronavirus

5 dijakov in mentorica iz Srednje šole Zagorje se je 15. 2. 2020 podalo na 14-dnevno praktično usposabljanje pri delodajalcu (PUD). Pot jih je vodila, kot pred njimi že dve skupini, na španski otok Tenerif.

Dijaki so opravljali PUD v gostinskih obratih, dve dijakinji pa sta obiskovali tečaj spletnega marketinga. Prosti čas je bil namenjen strokovnim ekskurzijam, ki so obsegale ogled enega največjih živalskih vrtov na svetu, največji zabaviščni park s tobogani v Evropi in obisk tretjega največjega delujočega vulkana na svetu. Dnevni so hitro minevali, dijaki so pridobivali nova praktična znanja, spoznavali špansko kulturo, mentaliteto in kulinariko ter se medsebojno družini. V času PUD-a so doživeli tudi peščeni vihar, ki ga na Tenerifu v takšnem obsegu ni bilo že 30 let, in tudi prve nevšečnosti v zvezi s koronavirusom, zaradi česar so PUD tudi malce prej zaključili.

Domov so se vrnili čili, zdravi, polni novih vtisov in spoznanj ter bogatejši za neprecenljive izkušnje, ki jih človeku lahko da samo širina sveta.

Dostopnost