Select Page

Podelitev odličij nagrajencem 23. mladinskega tekmovanja “Zdrav dih za navdih”, ki ga vsako leto organizira društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije na Debelem Rtiču

Zelo so nas razveselili rezultati 23. mladinskega tekmovanja društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije. Letošnja tema tekmovanja je bila “Zdrav dih za navdih”.

Tekmovanja se je s prispevki v različnih oblikah udeležilo kar šest dijakinj naše šole, programa zdravstvena nega. Prav vsa dela  so bila v letošnjem letu tudi nagrajena. In sicer karikatura Špele Zacirkovnik iz 2.b in ilustracija Elme Besić iz 2.a z bronastim priznanjem, literarni prispevek Lucije Klemen iz 3.a, plakat Tinkare Pervinšek iz 2.b in raziskovalna naloga Anite Agović iz 3.a s srebrnim priznanjem, z zlato trstiko pa je bil nagrajen intervju dijakinje Ule Meterc iz 2.b razreda.

V soboto, 7. maja 2022, so se zato dijakinje v spremstvu mentorice udeležile zaključne prireditve in podelitve priznanj na Debelem Rtiču. V okviru prireditve je bilo organizirano tudi zanimivo predavanje z naslovom: “Zgodbe, kot jih je napisal Covid-19,” v izvedbi prim. Jasne Čuk Rupnik, dr. med.,spec. pediater. Po predavanju in slavnostni podelitvi odličij, pa so do okusnega kosila potekale še različne delavnice, kjer so dijaki v spremstvu mentorjev lahko raziskovali morsko obalo in park v bližini okolici. Z dijaki smo se lahko sprehajali med kostanji, orehi, pomarančevci, limonami, mandarinami, bananovcem, kakiji, granatnimi jabolki, datljevimi palmami in artičokami.

Kljub slabi vremenski napovedi, nas je na obali pričakalo krasno sončno vreme. Prijazni organizatorji in mentorji na delavnicah pa so še dodatno poskrbeli za prijetno vzdušje vseh nas.

Tako, da si želimo in upamo, da se vidimo ponovno prihodnje leto.

Še enkrat čestitke vsem dijakinjam za uspeh!

Zapisala mentorica: Živa Kramar

         

Dostopnost