Select Page

Spoštovane dijakinje in dijaki ter starši oz. skrbniki,

v skladu z Odlokoma Vlade Republike Slovenije (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021174.pdf in https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021177.pdf) vam pošiljam nekaj informacij o novih pravilih.

Od srede, 17. 11. 2021, se boste dijaki in dijakinje, ki ne izpolnjujete pogoja PC, samotestirali v šoli. Če izpolnjujete pogoj PC, boste dokazilo o cepljenosti ali prebolevnosti pokazali razredniku/razredničarki.

Starši/skrbniki oz. dijaki/dijakinje prevzamete teste za samotestiranje v lekarnah.

Samotestiranje bo potekalo ob ponedeljkih, sredah in petkih v vaših matičnih učilnicah, teste boste prinesli s seboj v šolo. Pri testiranju bo prisoten učitelj, ki bo izvajal pouk tisto uro, s katero boste pouk pričeli v učilnici. Manjkajoči dijaki (na omenjene dneve) boste testiranje opravili na dan, ko boste ponovno pri pouku.

Dijaki brez izpolnjenega pogoja PCT pri pouku ne boste mogli prisostvovati (naveden pogoj izpolnjujete tudi, če opravite HAG test pri zunanjih izvajalcih, npr. v zdravstvenem domu).

Protokol o samotestiranju Ministrstva za zdravje je objavljen na https://www.nijz.si/sl/samotestiranje#protokol-samotestiranja-dijakov-v-srednjih-solah-%28ministrstvo-za-zdravje%29).

Po novem odloku je obvezna tudi uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2.

Ravnateljica SŠ Zagorje

Dostopnost