Select Page

KULTURNI DAN MALO DRUGAČE

“Brez kulture, in s tem povezane svobode, se zdi še tako popolna družba kot džungla, zato je pristna kreacija darilo prihodnosti.” Albert Camus

Spoštovani dijaki, v petek, 12. 2. 2021 bomo organizirali kulturni dan (to ne velja za dijake 4. A, 4. B, 5. C in 5. D , ki se bodo udeležili informativnega dne), ki bo letos zaradi danih razmer malo drugačen. Vsako leto smo v tem času na šoli organizirali ogled filmske ali gledališke predstave, letos pa nam razmere tega ne dopuščajo. Zato smo za vas pripravili umetniški izziv, ker vemo, da se v vsakem izmed vas skrivaj vsaj malo umetnika.

Ta dan namenite nekaj ur umetniškemu ustvarjanju. Nekaj namigov imate spodaj, lahko pa ustvarjate tudi umetnost po svoje.

Predlogi:

– Na spletu si ogledaš slovenski mladinski film in napišeš razmišljanje (ocena, kritika, sporočilo, opis oseb, glavni problem …)

– Na spletu si ogledaš gledališko predstavo v slovenskem jeziku, ki jih brezplačno ponujajo naša gledališča ter napišeš svoje občutke o predstavi, razmišljaš, ali si res doživel vzdušje gledališča …

– Likovno ustvarjaš

– Ustvariš svojo foto zgodbo

– Napišeš pesem

– Napišeš krajšo zgodbo

– Ustvariš strip

– Ustvariš miselne vzorce z različnimi temami

– Izdelaš predmet iz odpadnega, eko materiala …

– Prebereš knjigo (napišeš oceno, kritiko, sporočilo, izdelaš miselni vzorec …)

– Recitiraš pesem in se posnameš

Za opravljen kulturni dan boste razredniku poslali dokaz, da ste umetniško ustvarjali (izdelek, fotografijo poteka vašega dela …). Časa imate do ponedeljka, 15. 2. 2021. Vsak razrednik bo v razredu izbral najboljše umetnine, ki jih bomo objavili na spletu.

Želimo vam drugačen, predvsem pa ustvarjalen dan. Saj veste, vse se da, če se hoče.

Dostopnost