Select Page

Letošnja, precej drugačna poklicna matura, se je včeraj s podelitvijo spričeval zaključila. Ponosni smo na vse,  še posebej pa na našo zlato maturantko, Suzano Podlesnik, programa ekonomski tehnik.

Ravnateljica je v svojem govoru generaciji maturantov med drugim povedala:

“V letošnjem letu ste bili postavljeni pred nepričakovan in nenaden izziv. Učenje na daljavo je od vseh zahtevalo drugačen način dela, veliko prilagajanja, samostojnost in  odgovornost. Vsi, ki ste danes prisotni, ste opravili zrelostni izpit. Vendar niste opravili  samo mature, temveč tudi preizkus odgovornega in zrelega ravnanja ter odločanja v nepričakovanih okoliščinah.

Na podobnih življenjskih razpotjih in preizkušnjah se boste znašli še velikokrat. In prav na te trenutke razmišljanja, presojanja, primerjanja posledic, tehtanja argumentov, skratka samostojnega odločanja,  smo vas vsa ta leta tudi pripravljali.

Učitelji so vas vodili po neskončni zakladnici človeškega znanja. Kadarkoli boste stali na življenjskih razpotjih, bo prav znanje vaš najdragocenejši svetovalec,  pomočnik in vodnik pri odločanju.

In čisto zares za konec in za začetek novega: na vaši nadaljnji življenjski poti zaupajte vase, raziskujte, bodite iskreni, sledite svojim sanjam, delajte dobra dela in se veselite novih zmag. Četudi ne veste, kaj vas čaka, bodite drzni in predani, ne obupajte, spoštujte sebe in druge ter ostanite zaljubljeni v svoje  življenje … saj je to ena izmed največjih popotnic za prihodnost.”

Aljaša Urbanija, ravnateljica

Vsem želimo lepe in nepozabne počitnice, predvsem pa ostanite zdravi!

Suzana Podlesnik, zlata maturantka

 

Dostopnost