Select Page

Naša šola se je, dne 29.1.2020, udeležila srednješolske turistične tržnice Več znanja za več turizma na temo Festival naj bo.  Osvojili smo srebrno priznanje. Gre za vsakoletno tekmovanje, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije.

Dijakinje 5.letnikov PTI,  Tjaša Dolšina, Nina Murko, Tajda Kosem, Tjaša Salobir in Tjaša Hribar so z mentorico Anamarijo Berdelak Potočnik oblikovale turistični proizvod. Naknadno se nam je pridružil tudi Andraž Šušteršič.  Pri pisanju naloge so nam pomagali tudi drugi učitelji, ki so tako somentorji, in sicer Zdenka Resnik, Bernarda Kričej in Tatjana Zupanc. S pripravo prigrizkov na turistični tržnici nam je pomagala Mojca Omahne.

Naš turistični proizvod je enodnevni festival z naslovom Po Valvasorjevih poteh, ki bi potekal v Zagorju ob Savi. Gre za dogodek, ki združuje kulinariko in zabavo. Naša naloga je bila opisati festival in izdelati trženjski načrt ter poizvedeti, kako se festival organizira in kaj vse je potrebno za izvedbo. Turistična naloga in predstavitev na tržnici sta namenjeni promociji Zasavja kot turistične destinacije in seveda promociji šole.

Anamarija Berdelak Potočnik, mentorica

Dostopnost