Select Page

DIJAKI SREDNJE ŠOLE ZAGORJE NA PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU PRI DELODAJALCIH V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS + V ŠPANSKI MALAGI

16 dijakov programov trgovec, ekonomski tehnik in zdravstvena nega ter 2 profesorici spremljevalki se je 1. 9. 2019 odpravilo na 18-dnevno praktično usposabljanje z delom (PUD) v okviru programa Erasmus + v Malago. Trgovci so opravljali PUD v izposojevalnici koles in električnih skirojev, v trgovini s čevlji, z oblačili in v samopostrežni trgovini z velikim skladiščem.

Dijakinje programa ekonomski tehnik so urile svoje veščine v nepremičninski agenciji, v pisarni avtomehanične delavnice in v centru za poštne pakete. Zdravstveniki pa so delali v domovih starejših.

Delodajalci so bili nad znanjem in poklicnimi kompetencami navdušeni, zato so dodelili vsem udeležencem najvišje ocene, hkrati pa so nekateri ponudili dijakom, da jih zaposlijo takoj ali v prihodnosti, če se bodo tako odločili sami. V prostem času so bile organizirane tri ekskurzije: v angleški Gibraltar, kjer so dijaki uživali v druženju z opicami in bogati zgodovini mesta, v Sevillo, ki z zgodovinskimi zgradbami navduši vsakega obiskovalca, in v Malago, kjer smo si ogledali amfiteater na prostem, spoznali življenje najbolj znanega prebivalca Malage, Pabla Picassa, in uživali v turističnem utripu tega obmorskega kraja. Dijaki so prosti čas namenili medsebojnemu druženju, spoznavanju okolice, kopanju v toplem morju in sončenju. Srednja šola Zagorje je ena redkih šol v slovenskem merilu, ki PUD omogoča dijakom vseh programov, ki jih šola nudi, hkrati pa so naše destinacije vedno nove, zanimive in atraktivne. V mesecu oktobru nas že čaka izvedba PUD-a za ekonomske tehnike in gastronome na rajskih Tenerifih.

mag. Maruša Kolar, vodja mednarodnega sodelovanja v SŠZ

Dostopnost