Select Page

Vse dijake programa zdravstvena nega obveščamo, da bo v sredo, 25. 4. 2018 organiziran kulturni dan. Ogledali si bomo komedijo Moški brlog  v Slovenskem ljudskem gledališču Celje.

Pouk se bo končal ob 13.10, nato se zberete ob 13.25, in sicer dijaki 1. in 2. avtobusa na AP pri tržnici, dijaki 3. in 4. pa na AP pri pošti.  V Celju boste imeli nekaj prostega časa.  Ob 16.00 si bomo ogledali komedijo, ki traja 1 uro in 45 minut.  V Zagorje se bomo vrnili okoli 19.00. Avtobusi se vračajo čez Laško, Hrastnik v Zagorje.  Želimo vam veliko kulturnih užitkov.

Razpored dijakov po avtobusih in spremljevalci:

1. avtobus, AP pri tržnici: 1. A in 2. A, spremljevalca Barbi Klun in Štefan Kološa

2. avtobus, AP pri tržnici: 1. B, 2. B in 7 dijakov 3. B spremljevalca: Stana Kovač Hace in Rudolf Uranič

3. avtobus, AP pri pošti: 3. A in 4. A, spremljevalki: Danica Štrtak in Marija Urbančič Suhadolnik

4. avtobus (manjši), AP pri pošti: 4. B in 10 dijakov 3. B, spremljevalki:  Bernarda Kričej in Tjaša Vogel

V Celju se pridružijo še: Nataša Stražišnik, Anja Hamer in Anita Mazij.

Nekaj besed o predstavi

Igrajo:

Janez, pilot Vojko Belšak

Ernest, računalniški programer Damjan M. Trbovc

Zmago, menedžer Andrej Murenc

Miško, gasilec Tarek Rashid

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto zabiti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Ji svetovati, kateri odtenek iste bluze ali hlač naj si kupi, ali naj se odloči za čevlje z zaponko ali brez. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra, svoj brlog, kjer se počutijo varne in lahko počnejo »moške« stvari, medtem ko njihove žene šopingirajo do nezavesti. Njihovi »moški« opravki so poležavanje na kavču, pitje piva, spremljanje nogometa in pritoževanje nad ženami. V njihovi moški idili jih zmoti gasilec, ki jim najprej pojasni, da vse, kar počnejo, ni dovoljeno, potem pa se tudi sam hitro pridruži skupini. Skozi njegove zabavne in zafrkantske pogovore se razkrije, da so vse prej kot zadovoljni s svojimi življenji in sami s seboj. Komedija se poigrava s številnimi moško-ženskimi stereotipi in razkrije humoren pogled na odnose med moškimi in ženskami, tokrat z moške perspektive. Duhovito komedijo o medsebojnih odnosih, potrošništvu in moškem prijateljstvu bodo popestrili številni glasbeni hiti v živo.

Dostopnost