Select Page

milano16_1

Mednarodne izkušnje na naši šoli segajo v leto 1995, ko smo pričeli z individualnim sodelovanjem s pobratenima šolama iz Češke in iz Avstrije. Sledila so sodelovanja s šolami iz Velike Britanije, Belgije, Francije, Španije, Danske, Češke, Litve, Nemčije …

Srednja šola Zagorje že drugo zaporedno leto omogoča v okviru mednarodnega projekta Erasmus + svojim dijakom enomesečno opravljanje praktičnega dela z usposabljanjem v tujini. Letos je v mesecu septembru 28 dni opravljalo prakso v Milanu 14 dijakov programov gastronomija/hotelirstvo, gastronomski tehnik in zdravstvena nega. Spremljala sta jih dva profesorja, ki sta bdela nad organizacijo, izvedbo in varnostjo dijakov.milano16_3

Dijaki so delali v domovih starejših in gostinskih obratih. Poleg prakse so imeli organizirane tudi dodatne vsebine. Ob prostih dnevih so si ogledali kulturne, zgodovinske in športne znamenitosti v Milanu.

Mesec dni odsotnosti od doma je hitro minil. Dijaki so se v ponedeljek vrnili v šolske klopi, pozitivne vtise in nova spoznanja ter izkušnje pa delijo med sošolci.

Srednja šola Zagorje je prva šola v Zasavju, ki je pričela s tovrstno obliko praktičnega usposabljanja z delom v tujini. Po dveh letih lahko rečemo, da so izkušnje pozitivne in zato že razmišljamo o novih destinacijah in mednarodnih projektih. Zavedamo se, da se meje sveta ne končajo pred lastnim pragom, globalizacija pa je potrebna ne samo na zemljevidu, ampak tudi v človeških glavah. Prav in pomembno je, da s tem začnemo v dobi odraščanja, zato je eno od poslanstev naše šole tudi nudenje mednarodnih izkušenj tekom šolanja.

milano16_2

 

Dostopnost