Select Page

Obveščamo vas, da zaključujemo z akcijo “Zbiranja izrabljenih tonerjev, kartuš ter trakov” za šolsko leto 2015/16. Tako bo še zadnji organizirani odvoz za to šolsko leto v sredo, 25. maja 2016.

Vabimo vas, da prinesete izrabljene tonerje, kartuše in trakove v šolo do vključno torka, 24. maja 2016.

V akciji sodelujemo s podjetjem Bitea d.o.o., ki že nekaj let skrbi za odpadne materiale. Njihova glavna naloga je, da jih odstranijo na okolju prijazen način. Že več let se ukvarjajo z ločenim zbiranjem izrabljenih tonerjev, kartuš ter trakov med podjetji. Pomembno je, da se v ločeno zbiranje vključi tudi širša množica.

Želja, da naravo ohranimo čisto, se iz dneva v dan povečuje pri večini ljudi. Prehajamo v obdobje, ko postaja skrb za okolje pomemben vidik ohranjanja čiste narave.

Če človek uniči, lahko po drugi strani tudi zgradi novo in boljše. Z vsakodnevnim osveščanjem in aktivno participacijo lahko obvarujemo naš planet pred hudo škodo, povzročeno z vsakim odvrženim odpadkom. Glavni vzrok onesnaženosti predstavljajo ravno odpadki in vsako ne-ločevanje in ponovna ne-uporaba pomenijo dodatno veliko breme tako naravi kot ljudem, ki si jemljejo pravico do koriščenja njenih darov.

 

EKOŠOLA

Dostopnost