Select Page

nefiks

V sodelovanju z zavodom Nefiks smo v sredo, 2. marca 2016, na Srednji šoli Zagorje organizirali Nefiks karierni dan. Dijakom smo v celotnem tednu omogočili spoznavanje poklicev, kariernih poti in skupaj z njimi razmišljali o ciljih za prihodnost.

Na šolo smo povabili predstavnike različnih poklicev. Dijaki so z zanimanjem prisluhnili gostom Anji, Žigi, Tanji in Manci, ki so jim predstavili karierne poti komercialistke, prodajalca, diplomirane medicinske sestre in diplomirane vzgojiteljice predšolskih otrok, prisluhnili pa so tudi pripovedim učiteljev o njihovih življenjskih odločitvah, ki so jih pripeljale do zaposlitve v srednji šoli. Z Irske sta se nam preko video pogovora oglasili ekonomistki Nastja in Katarina, ki sta zadovoljni z možnostjo razvoja kariere v tujini, pogrešata pa več možnosti za mirno družinsko življenje.

Anja Miklavčič_komercialistka   Manca Vovk_medicinska sestra

Tanja Kuhar_vzgojiteljica   Žiga Lipičnik_trgovec

 

Med glavnim odmorom je dijake nagovoril raper Zlatko s skladbo Čaka vas uspeh, v kateri mlade spodbuja, da je za uspeh potrebno razvijati talente.

Osrednji dogodek na Srednji šoli Zagorje je bil obisk predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, ki je bil častni pokrovitelj Kariernega dne. Z dijaki se je pogovarjal o njihovih dvomih in ciljih na poti v svet odraslih. Posladkal se je tudi s sladoledom najmlajšega kuharskega mojstra Lojzeta Čopa, ki nas je prav tako obiskal.

Predsednik RS Borut Pahor1  Predsednik RS Borut Pahor3  Lojze Čop_kuharski mojster Lojze Čop_kuharski mojster2

Zaključek vseh srečanj lahko strnemo z glavnim sporočilom Nefiksovega Kariernega dne: »Naj bo študij le pot in ne cilj.«

Prispevek o kariernem dnevu v informativni oddaji Sedem, ETV:

 

 

Dostopnost