Select Page

V torek, 12. 5. 2015, so nas obiskali nadarjeni dijaki iz Srednje zdraprvapom6vstvene šole Celje. Naši dijaki z mentorji so jim pripravili pester program dejavnosti.

V sodelovanju s Kinološkim društvom Zagorje smo izvedli primer reševalne akcije iskanja pogrešanih v ruševinah. Dijaki so se lahko preizkusili kot reševalci ali kot pogrešane osebe, po vsakem končanem primeru pa so dobili tudi povratno informacijo o primernosti njihovega ravnanja. Vajo prve pomoči z opremo nam je omogočil Rdeči križ Zagorje. Za sodelovanje se zahvaljujemo mag. Dorijanu Zabukovšku, odgovornemu zdravstveniku nujne medicinske pomoči in reševalne postaje Celje za odlično predstavitev in voden trening prve pomoči na modelih poškodovancih. 

tekdusik2Po kosilu so se dijaki v kemijski učilnici udeležili delavnice s tekočim dušikom.

Najprej so ponovili in dopolnili znanje o plinih in o dušiku, nato pa so pod budnim očesom kuharskega mojstra Lojzeta Čopa izdelali sladoled iz tekočega dušika. Mmm, odličen je bil!

Dijaki so preživeli zanimiv dan in pridobili praktične izkušnje. Veselimo se že naslednjega tedna, ko bodo naši dijaki vrnili obisk na Srednji zdravstveni šoli Celje.

Več slik:

tekdusik7tekdusik6

tekdusik1

prvapom4 prvapom2

prvapom1

Dostopnost