Select Page

Dijakinja Janja Razpotnik je na prireditvi Zasavje za zdravje posnela film, Elmedina Kasumović pa je napisala prispevek.

Znani bavarski duhovnik in eden od ustanoviteljev naturopatske medicine je že pred več kot stoletjem rekel: »Zdravje ne dobite v trgovini, temveč z načinom življenja.« S tem se strinjamo tudi dijaki, zato smo se odločili za prireditev, ki smo jo poimenovali Zasavje za zdravje. Prireditev je potekala v četrtek, 24. 10. 2013, na ploščadi pred muzejem v Zagorju ob Savi. Namen prireditve je bil, da bi svoje znanje o zdravju delili tudi med ostale prebivalce Zagorja. Za dobro zdravstveno stanje lahko največ pripomoremo sami, zato smo na prireditvi predstavili pomen športne aktivnosti, zdrave prehrane, ukrepe za preprečevanje raka dojk in raka debelega črevesja, ukrepe pri povišanem in zmanjšanem krvnem tlaku in krvnem sladkorju. S pomočjo reševalcev nujne medicinske pomoči, gasilskega društva in izurjenih psov za pomoč, smo prikazali nekaj prizorov nesreč, kjer smo s hitrim odzivom priskočili na pomoč in ustrezno ukrepali. S pomočjo anatomskih modelov telesa smo prikazali zgradbo nekaterih pomembnih delov telesa ter bolezni, ki jih ogrožajo.

Najlepše se zahvaljujemo organizacijam, ki so nas podprle in nam pomagale pri uresničitvi našega načrta. Skupaj z obiskovalci smo preživeli čudoviti dopoldne, ki je zelo hitro minilo.

Elmedina Kasumović

Dostopnost