Select Page

 

ŠPANSKO POPOLDNE NA SREDNJI ŠOLI ZAGORJE – predstavitev (pdf)

V petek, 25. novembra 2011, je bilo pritličje Srednje šole Zagorje popolnoma drugačno – po stenah pahljače, s stropa viseči biki. Pred vhodom v večnamenski prostor so dijaki stregli sangrijo. Še ne veste, čemu vse to? Da, nekaj je bilo … bila je ŠPANIJA.

 

Dijaki 5. letnika, programa gastronomija, so bili v mesecu avgustu, skupaj z dijaki iz Radovljice, v okviru projekta Leonard da Vinci, mesec dni na strokovnem spopolnjevanju v Španiji. Delali so v enem izmed hotelov, se učili španščino in spoznavali lepote ter kulturno raznolikost španske dežele. Odločili so se, da pokažejo, kaj so se novega naučili. Na španskem večeru so kuhali tradicionalne španske jedi, svoje bivanje v Španiji pa prikazali s pomočjo besedila in slik.

Dijaki 2. letnika, programa gastronomske in hotelske storitve, pa so se v okviru mednarodnega projekta Comenius podali v Španijo v mesecu novembru. 6 dijakov in 2 mentorja so preživeli 5 dni v drugačnem okolju, med drugačnimi sovrstniki in spoznavali drugačno kulturo, običaje, navade, jezik … Tema projekta je Mediteranska dieta, cilj pa v prvi fazi izdelati mapo, predstavitev šole in koledar. Sodelujoče države so Španija, kot koordinator, Slovenija in Francija pa kot partnerski instituciji. Dijaki so bivali pri španskih družinah, stkali prijateljske vezi s sovrstniki, tako da komaj čakajo mesec februar, ko jih obiščejo španski in francoski prijatelji. Dijaki so na španskem popoldnevu prikazali svoje bivanje v Španiji.

Popoldne so popestrile tudi plesalke flamenka. V zgodnjih večernih urah so se gostje razšli, mnenja, da je naša šola rekorderka v sodelovanju pri mednarodnih projektih.

 

Dostopnost