Select Page

Dijake in dijakinje oddelkov 4.a, 5.c in 5.d obveščam, da boste v ponedeljek, 18. marca 2019 pisali predmaturitetni preizkus iz matematike/angleščine. K predmetu (matematika ali angleščina) boste razporejeni na podlagi predmeta, ki ste ga navedli v predprijavi. Če si je kdo v tem času premislil, naj me poišče in bom uredila, da bo pisal predpreizkus iz predmeta, ki ga bo opravljal tudi na spomladanskem roku poklicne mature.

Prve 4 ure boste imeli normalen pouk po urniku, nato pa greste ob 10.25 (v prvem odmoru) na malico. Ob 10.45 se zberete na hodniku v II. nadstropju, nato boste razporejeni po učilnicah in ob 11.00 pričnete s pisanjem.

Pri sebi morate imeti osebni dokument, pisalo in dovoljene pripomočke. (osebno izkaznico, potni list, vozniško dovoljenje). Vse ostale stvari (šolske torbe, jakne, peresnice ipd) pustite v šolskih omaricah.

Dovoljeni pripomočki:

ANGLEŠČINA: nalivno pero ali kemični svinčnik,  slovar (enojezični in dvojezični)

MATEMATIKA: nalivno pero ali kemični svinčnik, svinčnik, radirko, numerično žepno računalo brez grafičnega zaslona in možnosti simbolnega računanja, šestilo, trikotnik (geotrikotnik), ravnilo, kotomer in trigonir.

Poklicna matura iz angleščine vsebuje 2 izpitni poli, vsaka se piše 60 minut, vmes je 10 minutni premor, torej do 13.10., matura iz matematike vsebuje 1 izpitno polo, ki se piše 120 minut.

Predmaturitetni preizkus je obvezen za vse dijake zaključnih letnikov. Veliko uspeha pri pisanju.

 

Zagorje ob Savi, dne 7. 3. 2019                                                           Tatjana Zupanc, tajnica ŠMK za PM

 

Dostopnost