Select Page

V četrtek, 5. 10. 2017 smo se dijaki 4. A in 4.B  v spremstvu razredničark in profesorice Rebolj ter profesorja Berganta odpravili na Debeli rtič. Na poti smo se ustavili v Piranu, kjer smo si ogledali akvarij, v katerem je predstavljen živahen podvodni svet Jadranskega morja.
Naslednja postojanka je bil mladinski center na Debelem rtiču. Skupina najpogumnejših dijakov se je takoj odpravila do obale, kjer so dobili kajake in vesla. Vsi so bili veseli in polni adrenalina, dokler ni  v morje ”padel” prvi borec, ne dolgo za tem pa še nekaj ostalih. Težke čolne so junaško privlekli do obale in jih z nasmehom na obrazu izvlekli iz vode. Pri tem so utrpeli nekaj manjših poškodb, a pravijo, da je bilo kljub temu zanimivo.

Tudi ženski del ekipe je bil dovolj pogumen za ta izziv, vendar je bilo morje prenevarno, zato smo se odločile le za hiter skok v mrzlo morje, potem pa pod topel tuš. Sledilo je kosilo, nekaj prostega časa, nato pa smo imeli krajše predavanje o potapljanju in reševanju iz vode. Vsaki teoriji pa sledi praksa, zato smo se vsi, ki smo to hoteli, tudi preizkusili v  veščinah potapljanja in reševanja. Ker smo imeli na programu še nekaj drugih delavnic, je to potekalo zelo hitro. Seveda morja še ni bilo zadosti, zato smo se iz bazena še enkrat odpravili do obale. Ker nas je voda malce izčrpala, je sledila malica, po malici pa smo imeli predstavitev homeopatije. Ko smo s tem zaključili, si je vsak sam izdelal homeopatsko zdravilo, ki naj bi delovalo proti smrdljivim nogam. Po večerji smo se odpravili k skavtom, kjer smo imeli taborni ogenj. Pekli smo jabolka ter banane s čokolado, peli in se smejali ob različnih igrah, ki so nam jih pripravili. Naslednje jutro, po zajtrku, smo se peš odpravili do Ankarana, kjer smo se vkrcali na ladjico, ki nas je pripeljala do Kopra. Nato smo pot nadaljevali z avtobusom do Izole,  kjer smo si ogledali Fakulteto za vede o zdravju. Izvedeli smo, kako poteka študij, si ogledali laboratorij in nekaj specialnih učilnic. Po kosilu smo Primorski dali slovo in se vsi veseli, polni novih dogodivščin in zadovoljni odpravili proti domu.

    

 

Kaja Imperl

Dostopnost