Select Page

Vabimo vas na predavanje »Zdravi odzivi za razvoj samostojnosti in odgovornosti pri najstnikih«, ki bo v torek, 18. aprila 2017, ob 17. uri, v učilnici 30.

Predavanje bosta vodila Leonida in dr. Albert Mrgole (www.vezal.si), starša štirih odraslih otrok, ki že preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi. Trenutno sta najbolj prepoznavna po vzgojnem priročniku za starše »Izštekani najstniki in starši, ki štekajo«. Na konkretnih zgodbah bosta pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah.

Predavatelja menita, da imajo načini, s katerimi se starši v vsakdanjih domačih situacijah odzivajo otrokom, največji vpliv na oblikovanje otrokovih navad glede sprejemanja pravil, meja, na razvoj otrokove samozavesti, na oblikovanje delovnih navad in tudi na oblikovanje samostojnosti in odgovornosti.

Predavatelja bosta poskušala odgovoriti na vprašanja, kot so: Na kakšen način lahko otroke naučimo samostojnosti in odgovornosti? Kako odločno naj uveljavljamo svojo avtoriteto in se spopademo z otrokovim uporništvom? Koliko naj vztrajamo pri pravilih? Kako ravnamo, ko otroci prestopijo meje? Vsak primer, ki ga bosta predstavila, izhaja iz njune lastne izkušnje.

 

Vljudno vabljeni!

Aljaša Urbanija,

ravnateljica SŠ Zagorje

Dostopnost