Dijaki, ki smo vključeni v projekt 7 korakov do odgovornega ravnanja s hrano, smo danes, 31. 1. 2017, počeli malce drugačne stvari. Organizirali smo delavnice v različnih razredih.
Dogovorili smo se, da dijakom naše šole predstavimo, kaj pravzaprav delamo v našem projektu, prav tako pa smo želeli biti poučni. Predstavili smo jim lokalno in sezonsko hrano, pravično trgovino, palmovo olje, ogljični odtis, vpliv toplogrednih plinov ob uvažanju hrane na velike razdalje in še mnogo več. Na koncu smo vse skupaj še popestrili s smutiji. Pripravili smo enega iz lokalnih živil, enega pa iz citrusov in banan, ki pridejo k nam od zelo daleč. Želeli smo dokazati, da tudi z lokalnimi živili lahko uživamo okusno, kvalitetno in pa predvsem zdravo hrano oziroma napitke. Zelo smo bili veseli, da jih je res veliko poseglo tudi po teh smutijih in s tem nam je nekako uspelo. Z današnjim dnem smo zelo zadovoljni in se že veselimo novih nalog in izzivov.
Ajla Gromilić, 2. letnik
SŠ zagorje