Select Page

Vse dijake programa zdravstvena nega obveščamo, da bo v ponedeljek, 11. 4. 2016 organiziran kulturni dan. Ogledali si bomo dramo Zločin in kazen v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani.

Pouk se bo končal ob 12.45. Dijaki prvih in drugih letnikov se ob 13.15 zberete na AP pri tržnici, dijaki tretjih in četrtih letnikov pa ob 13.15 na AP pri pošti. V Ljubljani boste imeli nekaj prostega časa. Ob 16.00 si bomo ogledali dramo, ki traja 100 minut. V Zagorje se bomo vrnili okoli 19.00. Nazaj se boste vračali z avtobusom glede na to, kje boste izstopili. Dva avtobusa bosta peljala skozi Litijo, dva pa čez Trojane. Avtobus bo peljal tudi v Trbovlje (do krožišča) in v Hrastnik.

Razpored dijakov po avtobusih in spremljevalci:

  1. avtobus (AP pri tržnici): 1. B in 2. A, spremljevalki: Anita Mazij in Danica Štrtak
  2. avtobus (AP pri tržnici): 1. A in 2. B, spremljevalke: Maruša Kolar, Bernarda Kričej in Karmen Pevec
  3. avtobus (AP pri pošti): 3. A in 4. A, spremljevalki: Barbi Vidmar in Zdenka Resnik
  4. avtobus (AP pri pošti): 3. B in 4. B, spremljevalke: Nataša Stražišnik, Stana Kovač Hace in Tjaša Vogel

V Ljubljani se nam pridruži še Maja Gatnik.

Prosim, da upoštevate gledališki bonton in da ste primerno oblečeni.

Nekaj besed o predstavi

M. Dostojevski / Diego de Brea: Zločin in kazen  dostojevski_zlocin

Režija: Diego de Brea

Video odlomek iz predstave Zločin in kazen

Lastna priredba je režiserju omogočila avtonomno (glede na roman in že znane priredbe) raziskovanje čudežnega kozmosa Dostojevskega. Skupaj z odlično igralsko ekipo je raziskoval emocionalna stanja, moč strahu, bojazni in zaskrbljenosti, beg, bežanje, bolečino zaradi odsotnega in izgubljenega očeta, izzivanje življenja, ki pripelje onkraj dobrega in zlega in naposled klavrno konča v najglobljem blodnjaku krivde in trpljenja. Predstava se dotika vprašanja prerojenja in vstajenja, zločina kot metafizične ideje, kazni kot propada ideje in vzpostavitve dvoma. »Kazen je, da vzameš nase trpljenje in se skozenj očistiš.«

 

Dostopnost