Select Page

Smo v obdobju krize, malodušja, brezposelnosti, v strahu pred prihodnostjo, v času, ki ga v Sloveniji nismo pričakovali. Mnogi ne vedo, kako preživeti otroke in družino. Lučka v temi je solidarnost , pripravljenost pomagati, kolikor je v naši moči. Ne moremo pomagati vsem, pa vendar se bolje počutimo, če pomagamo vsaj nekaterim v tem, predprazničnem obdobju.

Srednja šola Zagorje je del mreže Zdravih šol. Letošnja rdeča nit so vrednote. Vsako šolsko leto znova ugotavljamo, kakšne so vrednote naših dijakov. Skušamo jim privzgojiti pomembne vrednote, zlasti sočutje in pomoč drugim. Slednje je pomembno predvsem v programu Zdravstvena nega, kajti medicinskega osebja brez teh vrednot si pravzaprav ne moremo predstavljati, oziroma, bi se takih morali bati.

Dijakinje in dijaki ter profesorji naše šole so pokazali veliko mero solidarnosti, pokazali so, da jim ni vseeno, kaj se dogaja, tudi v Zasavju. Organizirali smo zbiranje prehrambenih izdelkov po razredih in v zbornici do, vključno petka, 7. 12. 2012. Naredili smo kar nekaj paketov in jih osebno razdelili določenim družinam v Zasavju. Upam, da smo jim vsaj malo polepšali praznike, predvsem otrokom. Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali svoj delež , kot so pač lahko. Tudi medsebojna pomoč nas bo pripeljala v lepšo prihodnost, ko bomo imeli vsi delo in takšne akcije ne bodo več potrebne.

 


 


 

Dostopnost