Select Page

1. 4. 2019 si boste dijaki 2. A, 2. B, 3. A, 3. C. 3. D in 4. A ogledali gledališko predstavo Vihar v glavi v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Pouk je do 12.20.  Odhod v Ljubljano : 12.40  z GLAVNE AP V ZAGORJU.

V Ljubljani boste imeli eno uro prostega časa za kosilo. Ob 14.40 se boste zbrali pred gledališčem. Predstava se začne ob 15.00 in traja 80 minut. V Zagorje se boste vrnili okoli 17.30.

1. avtobus: 2. A in 2. B

spremljevalci: Barbi Klun, Nataša Stražišnik in Danica Štrtak , v Ljubljani se pridruži Nevenka Medija

2. avtobus: 3. A, 3. C in 3. D

spremljevalci: Stana Kovač Hace, Darja Vidrih, Tjaša Vogel, Rudolf Uranič

3. avtobus: 4. A

Spremljevalci: Zdenka Resnik, Janja Rebolj, v Ljubljani se pridruži Živa Pirnar

Gledališko avanturo Vihar v glavi je režiser Primož Ekart zasnoval na podlagi dramskega besedila Brainstorm avtorjev Neda Glasierja in Emily Lim. Originalno besedilo je nastalo v londonski produkcijski hiši Company Three v sodelovanju s trinajstimi najstniki-igralci, ideja zanj pa je izhajala iz najnovejših znanstvenih odkritij na področju nevroznanosti oz. ugotovitev o tem, kako se delovanje možganov v najstniški dobi razlikuje od njihovega delovanja pri odrasli osebi. Kar 86 milijard nevronov v tem obdobju sproža najrazličnejše dnevne spremembe, hkrati pa omogoča mladostniško eksplozijo kreativnosti, drznosti, vznemirjenja in poguma.

»Ustvarjalnost in pogum pa sta stvari, ki sta bistveni tudi v gledališču. Moja želja je, da bi skupaj z najstniki, ki bi se zbrali v gledališko skupino, ustvarili predstavo o njih samih, o njihovem življenju, izkušnjah, strahovih in željah, upanjih, jezi in uporu, nerazumevanju odraslih, radosti in veselju, skratka o viharju, ki divja v njihovih možganih in srcih. Želim si, da bi skozi gledališče našli pot za svojo ustvarjalnost, da bi to lahko bil kanal za izražanje vsega tistega, česar v vsakdanjem življenju ne morejo ali ne znajo izraziti. Rad bi, da bi skozi gledališče govorili o spremembah, ki se jim dogajajo in da bi to govorili tako svojim sovrstnikom kot njihovim staršem, učiteljem, odraslim, ki jih njihov svet utegne zanimati. Rad bi ponudil jezik, gledališki jezik, ki bi ga razumeli tako najstniki, ki ga nujno potrebujejo, ker morajo izraziti vihar v glavi, kot tisti, ki si želimo najstnikom stati ob strani.«

Primož Ekart, režiser

 

 

Dostopnost