Select Page

V zadnjem tednu januarja in prvem tednu februarja se je v Srednji šoli Zagorje odvijala brezplačna računalniška delavnica Simbioza, kjer je mlajša generacija dijakinj in dijakov pomagala starejšim pri spoznavanju računalništva. Druženje se je odvilo štirikrat po tri ure.

V tem času smo se naučili oziroma obnovili kako uporabljati operacijski sistem Windows, se igrali z mapami in datotekami, sestavljali in oblikovali dokumente, predvsem pa se veliko ukvarjali z uporabo interneta, kot npr. pošiljanjem e-pošte, uporabo socialnih omrežij in podobno. Veliko zanimanja je bila deležna tudi tema o pametnih mobilnih telefonih in aplikacijah na njih.

Glede na odzive, so se udeleženke in udeleženci, naučili veliko novih uporabnih stvari s področja računalništva. Predvsem pa so v času našega druženja izgubili strah in pridobili veselje za delo z računalnikom.

Dijakinje in dijaki, ki so nesebično delili svoje znanje:

Rebeka Smrekar, Mateja Odlazek, Teja Strmljan, Katja Drnovšek, Maja Drnovšek, Tim Kajtna, Gašper Jesih, Dejan Rašetarević, Jakob Drolc, Domen Zupanc, Andraž Šušteršič.

 

Dostopnost