Select Page

Zdravje je naša največja dobrina, zato moramo zanj skrbeti in biti odgovorni. Vedno ga postavljamo na prvo mesto, saj brez zdravja nimamo ničesar. 12. maja obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester.

12. maja leta 1820 se je v Firencah rodila Florence Nightingale, medicinska sestra in utemeljiteljica zdravstvene nege. Sodelovala je pri načrtovanju številnih bolnišnic ter napisala priročnik za medicinske sestre.

Medicinske sestre so velikokrat glavna, v nekaterih primerih tudi edina skupina zdravstvenih delavcev, ki zagotavlja osnovno zdravstveno varstvo. Ta dan se spominjamo vseh dejanj, ki so jih medicinske sestre naredile za družbo. V splošnem velja, da so medicinske sestre velikokrat premalo plačane, njihova služba pa je težka in stresna.

Srednja šola Zagorje izobražuje dijake tudi na področju zdravstvene nege, zato bodo 11. maja potekale delavnice, na katerih bodo dijaki merili krvni tlak, krvni sladkor in holesterol. Delavnice se bodo izvajale na treh lokacijah: na Srednji šoli Zagorje od 9.00 do 12.00, na tržnici v Zagorju od 9.00 do 12.00, kjer vam bodo dijaki gastronomije pripravili tudi zdrave napitke,  in v Domu starejših občanov Polde Eberl – Jamski Izlake od 9.00 do 11.00. Vljudno vabljeni!

Od 9. do 15. maja poteka teden Rdečega križa Slovenije, ki je  letos  še posebej slovesen, saj  organizacija obeležuje 150-letnico delovanja. Slogan tega tedna je 150 let humanosti na Slovenskem – povsod in za vsakogar. Tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije poteka v znamenju    častitljive, stoletje in pol dolge zgodovine Rdečega križa na slovenskih tleh.

Dostopnost