Select Page

8. februar je za Slovence praznik kulture. Letos bomo ta dan obeležili s knjižnim bazarjem, ki ga bomo izvedli v četrtek, 11. 2. in z ogledom filma v petek, 12. 2. 2016, v delavskem domu. Ogledali si bomo ameriški film Povratnik, ki ima 12 nominacij za oskarja.

Film, ki je navdih našel v resničnih dogodkih, je epska pripoved o preživetju in o preobrazbi v prostranosti Amerike. Legendarnega raziskovalca Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) med odpravo v še neraziskano divjino grdo izmaliči medved, člani njegove lovske odprave pa ga zapustijo in prepustijo samemu sebi. Osamljen in na robu smrti se Glass ne vda obupu – poganjata ga neizmerna volja in ljubezen do žene Indijanke in sina; poda se na 320 km dolgo odisejado po prostranem in neukročenem Zahodu, da izsledi možakarja, ki ga je bil izdal: Johna Fitzgeralda (Tom Hardy). A kar se začne kot neutrudno iskanje maščevanja, postane junaška saga o vztrajnosti, o povratku domov in o odrešitvi.

Zbrali se bomo ob 8.50 pred delavskim domom. V dvorano boste vstopali samo v spremstvu učitelja. Dijaki in spremljevalci boste v dvorani sedeli skupaj.

Film traja 160 minut. Po ogledu filma boste dijaki, ki ste naročeni na malico, to prevzeli pred delavskim domom.

SPREMLJEVALCI:

1. A: Anamarija Berdelak Potočnik

1. B: Danica Štrtak

1. C: Vanda Macerl

1. D: Rudi Uranič

1. E: Tjaša Vogel

2. A: Marija Urbančič Suhadolnik

2. B: Bernarda Kričej

2. C: Bogomil Lukan

2. D: Zdenka Resnik

2. E:  Zdenka Resnik

3. A: Barbi Vidmar

3. B: Nataša Stražišnik

3. C: Štefan Kološa

3. D: Štefan Kološa

4. C: Bogomil Lukan

Veliko užitkov ob ogledu filma.

Dostopnost