Select Page

DEŽEVEN, A ENKRATEN TABOR NA MRZLICI

Vsako leto s seboj prinese veliko novosti. Nekaterih smo bolj veseli, nekaterih malo manj. To šolsko leto smo se dijaki 2. letnika programa Zdravstvene nege prav prijetno razveselili. Obetal se nam je dvodnevni tabor na Mrzlici. V naslednjih vrsticah si preberite, kako je potekalo naše druženje.

Končno je prišel četrtek, 24. september, ko smo se odpravili na tabor. Avtobus, nas je popeljal do Podmeje. Ko smo prispeli, smo vso prtljago prenesli na manjši avtobus, ki jo je odpeljal do našega cilja. Kakšen nahrbtnik s plastenko vode na poti nam ni bil odveč. Preden smo se odpravili, smo posneli skupinsko fotografijo in se končno odpravili na dokaj dolgo pot.

Kar trajalo je in trajalo. Poti nikakor ni bilo videti konca. Po približno uri in pol smo s prijatelji prispeli na Mrzlico. Bila sem pošteno utrujena. Ob misli, kaj vse me še čaka čez dan, sem se počutila še bolj izmučeno. V planinskem domu je bilo sprva zelo mrzlo, dokler niso začeli ogrevati prostorov. Kar naprej sem se stiskala h kaminu. Po kratkem počitku smo odložili prtljago v svoje sobe ter odšli v jedilnico na kosilo. Ko smo napolnili svoje lačne trebuščke z izvrstnim golažem, namreč imeli smo izredno dobro kuharico, smo si ponovno vzeli čas za počitek. Nato smo se razdelili po skupinah, katere sta sestavili razredničarki obeh razredov. Dijaki smo bili med seboj pomešani. Kdo je s kom v skupini, smo izvedeli že nekaj dni pred odhodom. Sprva sem bila malce razočarana, ker nisva bili skupaj z mojo najboljšo prijateljico, saj sem vedela, da bodo delavnice potekale ves dan. Toda tudi druge člane skupine sem poznala, z nekaterimi sem se že prej zelo dobro razumela, nekateri pa so me prijetno presenetili s pozitivno energijo ter prijetno družbo. Prva dejavnost na seznamu je bila prva pomoč, ki so jo izvajali dijaki šolske ekipe Osmice. Delavnica naj bi potekalo od 13.00 do 15.30 ure, a se je malo zavleklo zaradi izbora novih kandidatov za ekipo. Sprva smo bili na toplem, pozneje pa smo večino časa preživeli zunaj. Bilo je zelo mrzlo, čeprav sem bila toplo oblečena. Kasneje so prišli taborniki iz Zagorja. Prva in druga skupina sta morali ostati še nekaj časa zunaj, medtem ko so se drugi le lahko pogreli. Nekatere dejavnosti, ki smo jih imeli v načrtu, smo žal morali nadomestiti z drugimi. Čas s taborniki je hitro minil. Zunaj smo se najprej ogreli z raznimi igrami, potem pa smo izdelovali nosila in dežne plašče, v domu pa smo se naučili vezati različne vozle. To mi je bilo zelo všeč. Sledila je večerja. Ker je bil dan dokaj naporen, smo bili že res lačni. Jedli smo krompirjev golaž in okusen borovničev zavitek. Zelo sem se veselila druženju ob ognju. Prižgali naj bi taborni ogenj in pekli hrenovke, jabolka, krompir, penice, a zaradi slabega vremena je to odpadlo. Nič za to, smo se že znašli. Ker je naš tabor temeljil na tekmovanju po skupinah ter druženju, smo imeli še večerni kviz. Najprej o zeliščih. Morali smo vonjati in okušati različne vrste ter ugotoviti ime zelišča. Moji skupini tukaj ni šlo prav dobro, vendar pa smo bili precej boljši pri ugotavljanju zastav in logotipov. Na koncu smo še nekatere dijake poškropili z različnimi parfumi, določili smo enega člana, ki je z zavezanimi očmi ugotavljali, kateri član skupine je to. Po končanih aktivnostih, smo se nekateri še družili v jedilnici ob glasbi, drugi pa so že bili v svojih sobah. Nekateri dijaki so zaspali šele pozno v noč.

Zjutraj smo imeli samopostrežni zajtrk od 7.30 do 8.00 ure. Sledile so delavnice o samopodobi, kjer smo reševali delovne liste in se igrali igrico. Sledil je kviz iz stroke in splošnega poznavanja Slovenije. To nam je šlo kar dobro. Za konec smo morali tekmovalno vleči še vrv. Tu smo se najbolje izkazali. Bili smo najmočnejši, čeprav je deževalo in si sploh nismo mislili, da lahko v tem vse premagamo. Sledilo je kosilo, podelitev nagrad in fotografiranje. Bili smo drugi in zelo zadovoljni. Okrog dveh smo se odpravili domov, sicer malce zaskrbljeni zaradi dežja, a smo vsi varno prispeli do avtobusa in utrujeni nadaljevali našo pot proti domu.

Mislim, da je bil naš tabor zelo uspešen, saj nismo imeli nobenih težav, poleg tega pa smo se tudi zabavali. Imela sem se zelo lepo in sem z vsem zadovoljna, edino kar me je zmotilo, je bilo vreme. Upam, da bodo še kdaj organizirali takšno druženje.

Ajla Gromilić

Oglejte si nekaj naših utrinkov.

odhod

Odhod

delavnicataborniki

Delavnica s taborniki

delavnicapp

Delavnica prve pomoči

delavnicavonjaveDelavnica vonjave

delavnicazelisca

Delavnica zelišča

vlecenjevrvi

Vlečenje vrvi

vecernodruzenje

Večerno druženje

jutranjatelovadba

Jutranja telovadba

kosilo

Kosilo

Dostopnost