Select Page

Praktično usposabljanje z delom v Milanu v letu 2017

DIJAKI SREDNJE ŠOLE ZAGORJE ŽE TRETJIČ NA PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU Z DELOM V MILANU

17 dijakov in 2 spremljevalni profesorici so v začeteku septembra že tretjič zapovrstjo odšli na enomesečno usposabljanje z delom v gospodarsko in modno prestolnico severne Italije – Milano.

Dijaki programov gastronomske in hotelske storitve, gastronomija in zdravstvena nega v tujini en mesec pridobivajo nova znanja s področja svoje stroke, urijo znanje tujega jezika in širijo svoja obzorja na različnih deloviščih. Dva dijaka opravljata prakso v svetovno priznani slaščičarni, kjer se učita priprave domačega sladoleda, štirje dijaki nadgrajujejo svoje znanje v prestižni milanski restavraciji, dva dijaka spoznavata delo v kuhinji in strežbi v modernem hostlu v centru Milana, devet dijakov pa opravlja svoj PUD v treh nadstandardnih domovih starejših. Ob vikendih so za dijake organizirane strokovne ekskurzije, katere so dodana vrednost temu Erasmus+ projektu. Poudariti je potrebno, da je ta oblika PUD-a za dijake popolnoma brezplačna.

Projekt bo trajal dve leti. Z njim Srednja šola Zagorje spet in ponovno dokazuje, da je šola, ki, ne le v zasavskem prostoru, ampak tudi na slovenskem nivoju izstopa po dolžini, tradiciji, obsegu in raznovrstnosti mednarodnega sodelovanja.

mag. Maruša Kolar

Dostopnost