Select Page

Nagovor ravnateljice

O ČASU, RAZUMU IN LJUBEZNI …

»Mnogokrat se sprašujemo, kako teče čas – teče res drugače, hitreje in bolj intenzivno?!  Kar nekomu vzame mesece, včasih leta, da se nauči, se drugi v nekaj tednih, če ne dneh.

Ko čas teče, mora človek skrbeti, da je razum zadovoljen, vendar mora biti previden, da ga ne razvadi. Razum in ljubezen sta namreč sestavljena iz različnih snovi. Razum ljudi zavozla in ničesar ne tvega, ljubezen pa razveže vse vozle in tvega vse.

Preteklost je interpretacija. Prihodnost je iluzija. Svet se ne giblje skozi čas, kakor da je ta ravna črta – od preteklosti v prihodnost. Namesto tega se čas premika skozi nas v neskončnih spiralah. Potrebno je ostati v vsakdanjem trenutku.

Vsako resnično srečanje je zgodba o nepričakovani preobrazbi. Nikoli več nismo ista oseba.«

Tako je razmišljala Elif Shafak v knjigi 40 pravil ljubezni.

Dragi dijaki, ponotranjite Elifino razmišljanje – naj vam bo svetla pot v življenje. Želim vam, da vam čas, preživet v naši šoli, teče prijazno, da se v vas prepletata razum in ljubezen in da ob koncu šolanja ugotovite, da ste, tudi s pomočjo profesorjev v naši šoli, postali dobri ljudje, ki s samozavestjo stopajo po poti svojega življenja.

 

 

mag. Maruša Kolar, ravnateljica

Dostopnost